Κόσμος

H κακοκαιρία «χτύπησε» και την έρημο Σαχάρα: Αμμόλοφοι με χιόνια και στους -3 ο υδράργυρος (pics, vids)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κακοκαιρία χτύπησε και… την έρημο Σαχάρα. Τα χιόνια, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, έχουν φθάσει στους αμμόλοφους της κωμόπολης Άιν Σέφρα, γνωστής ως «Πύλη της Ερήμου». 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun» στην Αλγερία την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και σε αρκετές περιοχές χιονίζει. Μάλιστα, στην Άιν Σέφρα το θεμόμετρο έφθασε τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλγερινή κωμόπολη, γνωστή ως «Πύλη της Ερήμου» βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων και περιβάλλεται από την οροσειρά του Άτλαντα.

 

Τις τελευταίες ώρες που κάνουν τον γύρο των social media, αποκαλύπτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που δύσκολα κάποιος θα φανταζόταν. Το χιόνι καλύπτει αμμόλοφους κοντά στην Άιν Σέφρα και πρόβατα κάνουν τις βόλτες τους στις χιονισμένες αμμοθίνες. 

 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αν και οι χιονοπτώσεις στη Σαχάρα είναι σπάνιες, δεν είναι πάντως ασυνήθιστες.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=P4O1nA-ay3I&feature=emb_title

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ