Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

H Ουκρανία κάλεσε στο Κίεβο τον Λούλα ντα Σίλβα για να κατανοήσει τον πόλεμο με την Ρωσία

H Ουκρανία κάλεσε στο Κίεβο τον Λούλα ντα Σίλβα για να κατανοήσει τον πόλεμο με την Ρωσία

Η Ουκρανία προσκάλεσε σήμερα στο Κίεβο τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, προκειμένου… να κατανοήσει την πραγματικότητα της επίθεσης που δέχεται η χώρα από τις δυνάμεις της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορείται για προκατάληψη υπέρ της Μόσχας. 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα (17.04.2023), το υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για να προωθήσει μια διεθνή μεσολάβηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού είχε προηγουμένως δηλώσει πως οι Δυτικοί συμβάλλουν στη συνέχιση των εχθροπραξιών.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε στη συνέχεια τη Βραζιλία ότι «απηχεί τη ρωσική και την κινεζική προπαγάνδα» για τη σύγκρουση, ενώ ο βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του πως θέλει να αναλάβει μια ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας Όλεγκ Νικολένκο επέκρινε στο Facebook τον βραζιλιάνο ηγέτη ότι βάζει «στο ίδιο επίπεδο το θύμα και τον επιτιθέμενο» και ότι καταφέρεται εναντίον των συμμάχων της Ουκρανίας που τη βοηθούν «να προστατευθεί εναντίον μιας φονικής επίθεσης».

Ο Νικολένκο κάλεσε τον Λούλα «να κατανοήσει τις πραγματικές αιτίες και την ουσία» του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος άρχισε με τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022.

Η Ρωσία, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το δυτικό κόσμο, άρχισε μια διπλωματική επίθεση για να πείσει τις αναδυόμενες δυνάμεις ότι το μόνο που κάνει είναι να αμύνεται εναντίον του αμερικανικού ηγεμονισμού.

Ο ρώσος υπουργός βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη λατινική Αμερική κομίζοντας αυτό το μήνυμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις