Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει κουβαλάει μαζί του τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει κουβαλάει μαζί του τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ενοχλεί την Τουρκία, όπως φαίνεται από το σημερινό (01.06.022) δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει παντού τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» γράφει η Hurriyet, σημειώνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε τον χάρτη εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και «κατήγγειλε την Τουρκία για τη στάση της αυτή».

Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι αυτός που αποτυπώνει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας σε σχέση με το Αιγαίο.

 

Εκτός από το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει παντού τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», η Hurriyet σχολιάζει και τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στήριξε την Ελλάδα, σε αντίθεση με τον Όλαφ Σολτς.

«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα», είπε ο Μακρόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις