Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ο χαμός στο Instagram (ΦΩΤΟ)

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ο χαμός στο Instagram (ΦΩΤΟ)

Μια φωτογραφία που ανέβασε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας και κόρη του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Στέλλα, στο instagram έβαλε… φωτιές. Η φωτογραφία έδειχνε μέρος από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Πριν μερικές μέρες, η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ επισκέφτηκε το Βρετανικό Μουσείο. Και εντυπωσιάστηκε με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Εβγαλε μια φωτογραφία, την ανέβασε στο instagram και σχολίασε: Το Βρετανικό Μουσείο τα «σπάει», έχω πάθει εμμονή με αυτό! (σ.σ. με τα Γλυπτά του Παρθενώνα).

Και τότε, άρχισαν όλα. Η φωτογραφία της ξεπέρασε τα 5.000 likes αλλά είχε και σχόλια από Έλληνες που την ενημέρωναν πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο αλλά στην Ελλάδα. Πολλοί ήταν εκείνοι που της ζήτησαν ακόμη και να… μεσολαβήσει.

«Πρόκειται για ελληνική περιουσία. Φέρτε τα πίσω», «Θα ήθελα να δω μια σχεδιάστρια μόδας σαν τη Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ να υποστηρίζει την επιστροφή των Μαρμάρων όπως κάνουν και άλλοι διάσημοι», «Η Ελλάδα είναι παντού. Σ’ ευχαριστούμε, Στέλλα», «Δε νομίζω ότι είναι στην ευχέρεια της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ αν θα επιστραφούν ή όχι! Κάντε τα παράπονά σας στο Βρετανικό μουσείο!».

«Έχουμε 2014, για όνομα του Θεού. Δεν υπάρχει πια Οθωμανική Αυτοκρατορία» είπε κάποιος για να του απαντήσει μια Ελληνίδα: «Θα σας παρακαλούσα πολύ ευγενικά να μην κρίνετε τόσο εύκολα τους Έλληνες χωρίς να γνωρίζετε Ιστορία και μάλιστα για ένα θέμα με τεράστιο διπλωματικό υπόβαθρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο φως για την ταινία στην Ακρόπολη

Έτσι ήταν η αρχαία Αθήνα – Εντυπωσιακό video

Απολαύστε την Ακρόπολη… πανοραμικά!

Άγγλος φιλόσοφος: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα

Η Ελλάδα μέσα από το φακό του National Geographic – Mαγικές ΦΩΤΟ

Κάμερον: Ξεχάστε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, δεν επιστρέφονται!

Ο Παρθενώνας, αντέχει γιατί στηρίχθηκε …στην σπονδυλική στήλη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε