Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Η Βοστόνη τίμησε τα θύματα της φονικής έκρηξης – Στην τελετή ο Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Η Βοστόνη τίμησε τα θύματα της φονικής έκρηξης – Στην τελετή ο Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή στον καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Γιούνιον Παρκ – Σάουθεντ, για απόδοση τιμών στα θύματα, παρουσία του Μπάρακ Ομπάμα και της συζύγου του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους παριστάμενους της διαθρησκευτικής τελετής, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και τον κυβερνήτη της Βοστώνης, αλλά και τον απλό λαό, για τη δύναμή του, είπε: «Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι το πνεύμα αυτής της πόλης παραμένει αλώβητο. Όλοι μας έχουμε συντριβεί με αυτό που συνέβη στην αγαπημένη μας πόλη και στεκόμαστε στο πλάι σας, γιατί αυτή η πόλη είναι και δική μας αγαπημένη. Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου και είναι γνωστή σε όλους, γιατί ακριβώς η Βοστώνη ανοίγει την καρδιά της στον κόσμο. Μπορείς να συναντήσεις μετανάστες που ενδυνάμωσαν αυτή την πόλη και το έθνος μας, κάθε φθινόπωρο συναντάς φοιτητές και κάθε άνοιξη τους συναντάς να έχουν αποφοιτήσει. Χρόνο με το χρόνο συναντάς τους καλύτερους ανθρώπους για την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και ανταλλάζεις ιδέες μαζί τους».

Στη συνέχεια είπε, απευθυνόμενος στους παριστάμενους: «Μπορεί η Βοστώνη να είναι το σπίτι σας, αλλά την διεκδικούμε και εμείς. Όπως εσείς, εγώ και η Μισέλ έχουμε περπατήσει σε αυτούς τους δρόμους, γνωρίζουμε τις γειτονιές και μπορούμε να πούμε: “Βοστώνη, δεν είσαι μόνη σου”».

Αργότερα, θυμήθηκε τα θύματα των αιματηρών επιθέσεων με τα ονόματά τους, και αναφέρθηκε στον καθένα ξεχωριστά με τρυφερά λόγια. Στη συνέχεια τόνισε: «Μην βλάπτετε πια τους ανθρώπους, ειρήνη».

«Είμαστε δίπλα σε όλους, στους τραυματίες, είμαστε κοντά σας και ξέρουμε ότι θα τρέξετε ξανά. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα τρέξετε ξανά. Γιατί ο κόσμος της Βοστώνης είναι φτιαγμένο από αυτό. Μπορεί να θέλησαν να μας τρομοκρατήσουν, να μας φοβίσουν, να μας απομακρύνουν από τις αξίες μας, αλλά πρέπει να είναι σαφές, ότι διάλεξαν τη λάθος πόλη, για να το κάνουν αυτό. Αυτό δε συμβαίνει εδώ στη Βοστώνη, όχι εδώ!» συνέχισε ο Ομπάμα, ο οποίος δέχθηκε θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην τελετή.

«Εμείς επιλέγουμε τη φιλία, την αγάπη» είπε και αναφέρθηκε στη δύναμη των πολιτών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των πυροσβεστών που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. Αυτό, άλλωστε, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει σε αυτούς που το έκαναν.

«Ναι, θα σας βρούμε και ναι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παραθέτοντας, μάλιστα, το παράδειγμα του 78χρονου δρομέα που, παρότι έπεσε από το στωικό κύμα, σηκώθηκε και ολοκλήρωσε τη διαδρομή, δήλωσε πως δεν πρόκειται να σταματήσει η Αμερική, αλλά «θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Οι βόμβες δε θα μας νικήσουν. Δεν δειλιάζουμε, δε φοβόμαστε, προχωρούμε, τρέχουμε, αγωνιζόμαστε. Του χρόνου ο κόσμος θα μας δει να τρέχουμε και θα πανηγυρίσει για το Μαραθώνιο της Βοστώνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εξώφυλλο του περιοδικού TIME για τη Βοστόνη που διχάζει την Αμερική

Η παγκόσμια συγκίνηση και οι επιταχυντές του φόβου

Αυτοί είναι οι δυο ύποπτοι βομβιστές της Βοστόνης; ΦΩΤΟ

Έχουν τα πρόσωπα των βομβιστών της Βοστόνης; Δυο οι κύριοι ύποπτοι

Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης της Βοστόνης – Θρίλερ με τη σύλληψη άντρα που εντοπίστηκε μέσα από δυο βίντεο

Σατανική σύμπτωση ή… πηγή έμπνευσης; Μυθιστόρημα του 2002 βασιζόταν στην τραγωδία της Βοστόνης

Οι τραγικές ιστορίες των τραυματισμένων πρωταγωνιστών του μακελειού της Βοστόνης!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε