Κόσμος

IBM: Χάκερς προσπάθησαν να «εισβάλλουν» στην διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων

Ένας κολοσσός της πληροφορικής, η IBM αποκάλυψε ένα σχέδιο κυβερνοκατασκοπείας που είχε στηθεί εδώ και μήνες προκειμένου άγνωστοι - ίσως και υπηρεσίες συγκεκριμένης χώρας - να εισβάλλουν στην διαδικασία της «ψυχρής αλυσίδας» μεταφοράς των εμβολίων του κορονοϊού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αποκάλυψε το BBC, η αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων, μια πραγματικά γιγαντιαία και ευαίσθητη επιχείρηση για την σωτηρία του πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, έγινε στόχος από κυβερνοκατασκόπους! 

Σύμφωνα με την IBM, εντόπισε ένα ολόκληρο σχέδιο που στόχο είχε τα φορτηγά αλλά και τα ειδικά ψυγεία με τα οποία μεταφέρονται τα εμβόλια, κάποια από αυτά και στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Η προσπάθεια των χάκερς ήταν να «πειράξουν» τις θερμοκρασίες. 

Η ταυτότητα των δραστών είναι ακόμα άγνωστη αλλά η IBM αναφέρει ότι η μεθοδολογία που ακολούθησαν δείχνει συγκεκριμένη χώρα.

 Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά και την προειδοποίηση της Interpol για πιθανές επιθέσεις κατά την μεταφορά των εμβολίων.

Ένα σχέδιο «εισβολής» από τον Σεπτέμβριο του 2020

Η IBM αναφέρει ότι εκτιμά ότι η επιχείρηση από τους χάκερς ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν τακτικές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing emails) τα οποία εστάλησαν σε 6 χώρες με στόχο να μπορέσουν να διεισδύσουν σε οργανισμούς που συμμετείχαν στην «Ψυχρή αλυσίδα» μεταφοράς των εμβολίων (Cold Chain Equipment Optimisation Platform (CCEOP) of Gavi) την διεθνή συμμαχία δηλαδή για τα εμβόλια. 

Σε αυτή την συμμαχία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς.

Όλοι αυτοί βοηθούν στην μεταφορά των εμβολίων στις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου.

Οι χάκερς έπαιζαν ρόλους όπως τον ρόλο ενός επιχειρηματία κινέζικης εταιρείας η οποία συμμετείχε στην αλυσίδα αυτή έτσι ώστε να πείσουν τα θύματά τους. 

Με τα ψεύτικα email που έστελναν ανέφεραν ότι θα παρείχαν μεταφορά των εμβολίων και έτσι τους ζητούσαν να κάνουν εγγραφή δίνοντας τα στοιχεία τους.

Αυτό θα τους επέτρεπε να μπουν μέσα στο σχέδιο που έχουν καταστρώσει κυβερνήσεις ολόκληρες για την διανομή των εμβολίων.

Πως τους αποκάλυψαν

Η IBM αναφέρει ότι το σατανικό αυτό σχέδιο αποκαλύφθηκε από μια ομάδα ειδικών στην ασφάλεια του διαδικτύου που είχε συσταθεί για την αντιμετώπιση απειλών εξαιτίας του κορονοϊού.

Ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και άμεσα σήμανε συναγερμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 158