Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ISIS: Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο νέος αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης

ISIS: Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο νέος αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης

Στα χέρια των διωκτικών αρχών στην Κωνσταντινούπολη έπεσε ο νέος επικεφαλής του ISIS, Αμπού αλ Χασάν αλ Κουραϊσί (Abu al-Hassan al-Qurayshi). Διαδέχτηκε τον αδερφό του, τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Κουραϊσί, που σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αστυνομικοί συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη τον νέο αρχηγό του ISIS, τον Αμπού αλ Χασάν αλ Κουραϊσί (Abu al-Hassan al-Qurayshi), έπειτα από μεγάλη επιχείρηση.

Ο Αμπού αλ Χασάν αλ Κουραϊσί αντικατέστησε τον αδερφό του, τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Κουραϊσί, στην ηγεσία της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 3,5 μήνες, στη Συρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νέος αρχηγός του ISIS συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων, σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες.

https://twitter.com/odatv/status/1529705543962701826?s=20&t=fIL1ix-TNModlee9Ur9TzQ

Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος OdaTV, αναγνώρισε τον συλληφθέντα ως τον Abu al-Hassan al-Qurayshi χωρίς να αναφέρει πώς απέκτησε τις πληροφορίες. Προηγούμενες αναφορές έχουν δώσει παρόμοιο όνομα για τον νέο επικεφαλής  του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ISIS όρισε τον νέο του ηγέτη τον Μάρτιο του 2022 αφού επιβεβαίωσε ότι ο προηγούμενος επικεφαλής του σκοτώθηκε σε μία επιδρομή από τις ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία στις 3 Φεβρουαρίου 2022.

πληροφορίες από OnAlert.gr 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις