Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιερείς εραστές πλήρωσαν εκτελεστές για να τους δολοφονήσουν

Το ζευγάρι των καθολικών ιερέων αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του όταν έμαθε πως ο ένας από τους δυο έπασχε από AIDS.

Φορέας ήταν ο 35χρονος Ραφαέλ Ρεατίγκα, που σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν σε δικαστήριο, είχε και σύφιλη, ενώ πήγαινε συχνά σε μέρη όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο κέντρο της Μπογκοτά. Οι δυο ιερείς φέρονται να ήταν ζευγάρι, αν και οι συγγενείς τους απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό.

Αποφάσισαν να πέσουν με το αυτοκίνητο στο γκρεμό, σε ένα φαράγγι βόρεια της Μποκοτά, αλλά δε μπόρεσαν. Και έτσι σκέφτηκαν κάτι άλλο.

Και αποφάσισαν να πληρώσουν 8.500 δολάρια σε δυο επαγγελματίες δολοφόνους, όχι μόνο για να τους εκτελέσουν, αλλά και για να «σκηνοθετήσουν» το φόνο, να φαίνεται σαν ληστεία!

Δεν περίμεναν όμως ότι οι επαγγελματίες θα άφηναν πίσω τους στοιχεία ικανά να οδηγήσουν την αστυνομία της Κολομβίας στην αλήθεια και την εξιχνίαση του εγκλήματος. Πως βρέθηκαν οι δράστες; Από τις κλήσεις που τους είχαν κάνει οι δυο ιερείς!

Το φονικό έγινε πριν από σχεδόν ένα χρόνο στη Μποκοτά, τον Ιανουάριο του 2011. Ο 37χρονος Ρίτσαρντ Πιφάνο και ο 35χρονος Ραφαέλ Ρεατίγκα, για χρόνια εραστές, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Είχαν τραύματα από σφαίρες και το πρώτο συμπέρασμα ήταν η ληστεία.

Οι δύο ιερείς που γνωρίστηκαν στην ιερατική σχολή, συχνά έκαναν μαζί την χριστουγεννιάτικη λειτουργία, αλλά και άλλες λειτουργίες, σύμφωνα με τον κολομβιανό Τύπο.

Στην τελευταία του λειτουργία, ο πατήρ Ρεατίγκα ζήτησε από τους ενορίτες του να προσευχηθούν στην Σάντα Μάρτα, την προστάτιδα των χαμένων σκοπών, ενώ έδωσε στον επικεφαλής της χορωδίας μια λίστα με τραγούδια για να ακουστούν στην κηδεία του. Αντίθετα, ο πατήρ Πιφάνο ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον εκείνον.

Τρεις εβδομάδες πριν τους βρουν νεκρούς, ο Ρεατίγκα είχε μεταβιβάσει όλα τα υπάρχοντα του στη μητέρα του., ενώ την ημέρα του θανάτου τους, ο Πιφάνο «σήκωσε» από τον τραπεζικό του λογαριασμό 3.700 δολάρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε