Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ισοπέδωσαν κτίριο του Καντάφι – Βιασμούς ανηλίκων και από τις 2 πλευρές καταγγέλουν οργανώσεις

Το κτίριο μετα τον βομβαρδισμο ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα κτίριο που ανήκει στον Μουαμάρ Καντάφι ισοπεδώθηκε σήμερα μετά από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ.

Το κτίριο, που βρίσκεται εντός του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζία του ηγέτη της Λιβύης, καταστράφηκε τα ξημερώματα. Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι.

Η εκπρόσωπος Τύπου, η οποία συνόδευσε τους δημοσιογράφους, είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κτίριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις.

Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

Νωρίτερα, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης, ενώ αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου από την Μεγάλη Παρασκευή έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς διακόπηκε προσωρινά η εκπομπή τριών λιβυκών τηλεοπτικών σταθμών στην Τρίπολη. Και τα τρία δίκτυα ήταν ξανά στον αέρα μέσα σε περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν οι ανακοινώσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save The Children, σύμφωνα με την οποία παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λιβύη.

Η ΜΚΟ ανέφερε ότι πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 300 παιδιά σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη Ρας Λανούφ, στην Ατζνταμπίγια και στην Μιζουράτα.

Ο Μάικλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ανέφερε ότι οι οικογένειες και τα παιδιά μίλησαν περί «στρατιωτών» που προέβησαν σε τέτοιες επιθέσεις, όμως η οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σε ποια παράταξη ανήκουν.

Ορισμένα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε