Κόσμος

Ισραηλινοί σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται αφού οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν ξανά επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη.

Έναν έφηβο Παλαιστίνιο σκότωσαν ισραηλινοί στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητικών ισλαμιστών ενώ αναζητούν παράλληλα τρείς έφηβους Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.

Ο Μοχάμεντ Ντουντίν, 15 ετών, σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή απ’ όπου εξαφανίσθηκαν πριν από οκτώ ημέρες οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες. Ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει τις λεπτομέρειες από τις συγκρούσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Πριν από τα χαράματα, το Ισραήλ πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε τρεις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας αφού μαχητές εκτόξευσαν τη νύκτα της Πέμπτης από το έδαφος αυτό δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Ο 15χρονος Ντούντιν είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται αφότου το Ισραήλ άρχισε πριν από μια εβδομάδα την επιχείρησή του σε όλη τη Δυτική Όχθη. Περίπου 280 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από χθες και στρατιώτες προχώρησαν σε περισσότερες συλλήψεις στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Διαβάστε

Ισραήλ: “Δείξτε οίκτο”, λέει η οικογένεια ενός από τους απαχθέντες εφήβους

Αληθινές σφαίρες σκότωσαν τον 17χρονο Παλαιστίνιο διαδηλωτή

Νέος πρόεδρος του Ισραήλ ο Ρέουβεν Ρίβλιν

Αξιωματικός του Ισραήλ θεωρεί ότι το Ιράν διαπραγματεύεται “σοβαρά” για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Οι ΗΠΑ αγννούν το Ισραήλ που ζήτησε μποϊκοτάζ της Παλαιστινιακής κυβέρνησης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ