Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Justine Siegemund: Η Google τιμά με doodle τη Γερμανίδα μαία πρωτοπόρο που αμφισβήτησε την πατριαρχία

Justine Siegemund: Η Google τιμά με doodle τη Γερμανίδα μαία πρωτοπόρο που αμφισβήτησε την πατριαρχία

Η Google τιμά με το σημερινό (28.03.2023) της Doodle την Γερμανίδα μαία Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund), που τόλμησε να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές τον 17ο αιώνα και ήταν η πρώτη στην χώρα της ένα βιβλίο για τη μαιευτική από την οπτική γωνία μιας γυναίκας. 

Σε μια εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην επίσημη εκπαίδευση, η μαία Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund) έγινε η πρώτη γυναίκα που δημοσίευσε ένα σημαντικό ιατρικό κείμενο στα γερμανικά. Σαν σήμερα το 1690, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Viadrina Frankfurt (Oder) πιστοποίησε το βιβλίο της, The Court Midwife, ως επίσημο ιατρικό εγχειρίδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Google την τιμά με το σημερινό της Doodle. 

Η Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund) γεννήθηκε το 1636 στο Ρονστοκ της Κάτω Σιλεσίας. Ως νεαρή γυναίκα, είχε μια πρόπτωση μήτρας που οι κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Αυτή η απογοητευτική εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει και η ίδια μαία και να βελτιώσει τη μαιευτική εκπαίδευση.

Η καριέρα της Justine Siegemund στην μαιευτική 

Μετά από μαθητεία, η Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund) ξεκίνησε την καριέρα της στη μαιευτική προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες. Σύντομα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες σε δύσκολες περιπτώσεις τοκετού και η είδηση διαδόθηκε γρήγορα σε γυναίκες που ήταν σε ενδιαφέρουσα σε όλη τη χώρα.

Η Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund) αποδέχτηκε μια επίσημη θέση ως Μαία της Πόλης του Λίγκνιτς το 1683 και αργότερα έγινε η Μαία της Αυλής στο Βερολίνο, όπου έφερε στον κόσμο τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημοσίευσε επίσης το The Court Midwife και βελτίωσε σημαντικά την υγεία της μητέρας και του βρέφους στη Γερμανία.

Το βιβλίο της Justine Siegemund, ορόσημο για την μαιευτική  

Μέχρι τότε, οι Γερμανίδες μαίες μετέδιδαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους μέσω των προφορικών παραδόσεων. Δεν υπήρχε τυποποιημένος τρόπος τεκμηρίωσης των ασφαλών πρακτικών τοκετού. Το Court Midwife, το βιβλίο της Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund), ήταν το πρώτο που πρόσφερε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.

Η Google ευχαριστεί την Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund), λέγοντας πως έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη εκπαίδευση στον τοκετό, και η κληρονομιά της εξακολουθεί να εμπνέει τους γιατρούς σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις