Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κοκαΐνη 200 εκατ. ευρώ σε αεροσκάφος της Air France! Χειροπέδες σε τρεις στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Ποσότητα κοκαΐνης μαμούθ, αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, εντοπίστηκε να είναι κρυμμένη σε βαλίτσες μέσα σε αεροσκάφος της Air France το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράκας της Βενεζουέλας προς το Παρίσι.

Οι βαλίτσες είχαν καταχωρηθεί με πλαστά ονόματα που δεν αντιστοιχούσαν σε επιβάτες της πτήσης, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, στο αεροσκάφος βρέθηκαν 1,3 τόνοι κοκαΐνης, η αξία της οποίας φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αστυνομικές πηγές υπολογίζουν ότι η αξία της «στο δρόμο» ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές που έχει γίνει ποτέ

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού περίπου πριν από τρεις εβδομάδες, ωστόσο οι αρχές δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση μόλις το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον έξι πρόσωπα, τρεις Βρετανοί και τρεις Ιταλοί, διαφόρων ευρωπαϊκών εθνικοτήτων έχουν συλληφθεί από τις αρχές σε σχέση με την υπόθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης και η σύλληψη των υπόπτων ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, ανακοίνωσε ο Βαλς.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αξιωματούχοι της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας, δύο λοχίες και ο ένας υπολοχαγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καψώνι των ΗΠΑ στον Νίκολας Μαδούρο!

Έλληνας … βαποράκι, πιάστηκε στο Καράκας

Κατάσχεσαν 4,4 τόνους κοκαΐνης – Θα τη διακινούσαν στην Ευρώπη

Μπανάνες με κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ βρέθηκαν σε Αττική και Ρόδο

Πλημμύρισαν την Αθήνα με μισό τόνο κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένη μέσα σε μπανάνες

Video: Για μπάρμπεκιου ξεκίνησαν και έβαλαν φωτιά σε 64 αυτοκίνητα

Η Air France καταργεί 2.600 θέσεις εργασίας

Πλήθος ανδρών επιτέθηκε σε γυναίκα ρεπόρτερ του France 24 την ώρα που ήταν στον αέρα! (BINTEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε