Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Lloyd’s: Συγγνώμη για τον ρόλο μας στο δουλεμπόριο

Lloyd’s: Συγγνώμη για τον ρόλο μας στο δουλεμπόριο
Reuters

Ο ασφαλιστικός κολοσσός Lloyd’s του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη για τον ρόλο που έπαιξε στο υπερατλαντικό δουλεμπόριο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Μάλιστα, και δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει δωρεές και οργανώσεις που προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα που ανήκουν σε μειονοτικές εθνοτικές ομάδες.

“Λυπούμαστε για τον ρόλο που έπαιξε η Lloyd’s του Λονδίνου στο δουλεμπόριο του 18ου και 19ου αιώνα – πρόκειται για μία ειδεχθή και επαίσχυντη περίοδο τόσο της αγγλικής ιστορίας, όσο και της δικής μας”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε προγράμματα που αναδεικνύουν ταλέντα ανάμεσα στις μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, θα επανεξετάσει τα τεχνουργήματα που έχει στην κατοχή της για να διασφαλίσει ότι δεν είναι ρατσιστικά, και θα χρηματοδοτήσει οργανώσεις που προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα που ανήκουν σε μειονότητες.

“Τα πρόσφατα γεγονότα έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανισότητα που βιώνουν οι μαύροι εδώ και πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα του συστημικού και δομικού ρατσισμού που γίνεται αντιληπτός σε πολλούς κοινωνικούς τομείς και έγιναν αφορμή να ξεκινήσουν δύσκολες συζητήσεις που είχαν καθυστερήσει πολύ”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις