Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Lockdown: «Η Ιταλία παρατείνει την κόκκινη ζώνη σε όλη την χώρα τα Σαββατοκύριακα»

Lockdown: «Η Ιταλία παρατείνει την κόκκινη ζώνη σε όλη την χώρα τα Σαββατοκύριακα»
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της ”κόκκινης ζώνης” σε όλη την χώρα, τα Σαββατοκύριακα, μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει, προσθέτει η εφημερίδα, ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄ οίκον παράδοση.

Το όλο σχέδιο, σύμφωνα με τον Τύπο, οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο χθες άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων ότι, είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες.

Όσο για τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις γιορτές, αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οικογενειακές συναντήσεις και το κατά πόσον τηρήθηκαν, στα διάφορα γεύματα και δείπνα, τα μέτρα ασφαλείας.

Είναι πολύ πιθανό, παράλληλα, σε έξι περιφέρεις της χώρας, σε σύνολο είκοσι ( Καλαβρία, Βένετο, και στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια, της Ανκόνα, της Γένοβας και της Τεργέστης), να διατηρηθούν, από την ερχόμενη Πέμπτη, και περιορισμοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πρόκειται για απαγόρευση εξόδου από τον δήμο μόνιμης διαμονής και την λειτουργία καφέ και εστιατορίων μόνο με take away, λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών στοιχείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις