Κόσμος

Lockdown… τέλος στην Γαλλία στις 15 Δεκεμβρίου! Οι ανακοινώσεις Μακρόν

Σε τρεις εβδομάδες αίρεται το lockdown στην Γαλλία, αλλά αρκετοί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες. Ανοίγουν ξανά εκκλησίες, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα. Δείτε όλες τις αλλαγές που ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Εμανουέλ Μακρόν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 15 Δεκεμβρίου θα αρθούν οι περιορισμοί του νέου lockdown στη Γαλλία εάν όλα πάνε καλά, δήλωσε στο νέο διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες του γαλλικού λαού απέδωσαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

«Όταν στις 28 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε εσάς, δεσμεύτηκα να σας δώσω νεότερα για την εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος σημείωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε θεαματικά από τις 60.000 στις 20.000 κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε το πικ του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.

Δείτε τις ανακοινώσεις Μακρόν

Τι αλλάζει και τι… όχι

Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Τι θα αλλάξει όμως; Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 Δεκεμβρίου και για λίγες ημέρες. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 50.000 θανάτων

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη Γαλλία, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ
Ο αμερικανικός λογαριασμός της Μελόνι: Γιατί η ρήξη με τον Τραμπ μπορεί να εξασφαλίσει την επανεκλογή της το 2027
Τραμπ και Μελόνι δεν είναι φίλοι όπως παλιά - Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ υποστήριξε ότι τον «ικέτευσε» για μια φωτογραφία σε πρόσφατη συνάντηση της G7
Τζόρτζια Μελόνι
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν έχει συμφωνήσει για τις επιθεωρήσεις στα πυρηνικά του, 19 εκατ. βαρέλια διέσχισαν χθες τα Στενά του Ορμούζ»
«Με βάση αυτό και άλλες σημαντικές παραχωρήσεις που κάνει το Ιράν, συμφώνησα να επιτρέψω τα Στενά του Ορμούζ να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς περαιτέρω ναυτικό αποκλεισμό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
τραμπ