Κόσμος

Lockdown… τέλος στην Γαλλία στις 15 Δεκεμβρίου! Οι ανακοινώσεις Μακρόν

Σε τρεις εβδομάδες αίρεται το lockdown στην Γαλλία, αλλά αρκετοί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες. Ανοίγουν ξανά εκκλησίες, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα. Δείτε όλες τις αλλαγές που ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Εμανουέλ Μακρόν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 15 Δεκεμβρίου θα αρθούν οι περιορισμοί του νέου lockdown στη Γαλλία εάν όλα πάνε καλά, δήλωσε στο νέο διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες του γαλλικού λαού απέδωσαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

«Όταν στις 28 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε εσάς, δεσμεύτηκα να σας δώσω νεότερα για την εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος σημείωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε θεαματικά από τις 60.000 στις 20.000 κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε το πικ του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.

Δείτε τις ανακοινώσεις Μακρόν

Τι αλλάζει και τι… όχι

Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Τι θα αλλάξει όμως; Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 Δεκεμβρίου και για λίγες ημέρες. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 50.000 θανάτων

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη Γαλλία, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοιός σκανδάλων για τον Σάντσεθ στην Ισπανία: Υποθέσεις διαφθοράς για τον αδελφό, τη σύζυγο και τον Θαπατέρο τον πιέζουν για πρόωρες εκλογές
Η έφοδος της ισπανικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία των Σοσιαλιστών κλιμακώνει την πολιτική πίεση προς τον Σάντσεθ, καθώς οι έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς φτάνουν μέχρι το στενό περιβάλλον και τους συμμάχους του
Πέδρο Σάντσεθ
Σε τεντωμένο σκοινί ξανά η Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε αμερικανική βάση ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Μπαντάρ Αμπάς
Από την επίθεση οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερα ιρανικά drones και βομβάρδισαν βάση στο νότιο Ιράν - Πλήγματα από drones και πυραύλους στο Κουβέιτ
U.S. Navy Photo
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
5