Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μαυροβούνιο: Ο πρωθυπουργός Μ. Τζουκάνοβιτς διεμήνυσε ότι δεν παραιτείται

Μαυροβούνιο: Ο πρωθυπουργός Μ. Τζουκάνοβιτς διεμήνυσε ότι δεν παραιτείται

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, διεμήνυσε, σήμερα, από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υποβάλει παραίτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος Σρτζαν Μίλιτς, αν αληθεύει ότι στις 13 Ιουλίου θα παραιτηθεί, ο κ. Τζουκάνοβιτς απάντησε αρνητικά. Ο κ. Τζουκάνοβιτς τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί και ο κ. Μίλιτς απάντησε ότι για το Μαυροβούνιο και τη διαδικασία ένταξής του στην ΕΕ θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε ότι ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος του είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει την επιστροφή του Μίλο Τζουκάνοβιτς στην πρωθυπουργία της χώρας. Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου απάντησε ότι είναι συναρπαστική η εμμονή που έχει η αντιπολίτευση της χώρας με το πρόσωπό του.

“Αυτό δείχνει σοβαρό βαθμό κατωτερότητας. Εδώ και 23 χρόνια, οι πολίτες του Μαυροβουνίου με γνωρίζουν και με εμπιστεύονται στις εκλογές. Όλο αυτό τον καιρό γνωρίζουν και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι παραμένουν στην αντιπολίτευση. Ένας έξυπνος άνθρωπος από το γεγονός αυτό θα μάθαινε κάτι” είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία φωτογραφία, κανένα βίντεο, κανένα ντοκουμέντο που θα τον υποχρέωνε να αποσυρθεί από την πρωθυπουργία. “Θα συνεχίσω να εργάζομαι προς όφελος των εθνικών και των κρατικών συμφερόντων του Μαυροβουνίου” είπε και πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι συζητά ο κ. Μίλιτς με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέροντας ότι πρόκειται για κουτσομπολιά.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου διέψευσε νωρίτερα τις αναφορές του στελέχους του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μίλο Τζουκάνοβιτς στις Βρυξέλλες ζήτησαν την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε όλες τις συναντήσεις του κ. Τζουκάνοβιτς με εκπροσώπους της ΕΕ και εκπροσώπους κρατών – μελών και στην πρόσφατη διαμονή του στις Βρυξέλλες, δεν αναφέρθηκε το θέμα που αναφέρει ο κ. Μεντόγιεβιτς.

Αντίθετα, σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η πλήρης στήριξη για τη συνέχιση της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, βασική προτεραιότητα της οποίας είναι η ενσωμάτωση τους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύνεκρο τροχαίο με πούλμαν στο Μαυροβούνιο

Προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο

Μόνο δύο οι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαυροβουνίου

Ευχαριστημένοι οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου με τη ζωή τους

Υπουργός παρακολουθούσε τα τηλέφωνα δημοσιογράφων

Απεργία πείνας σε φυλακή του Μαυροβουνίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε