Κόσμος

#MeToo: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την υποχρεωτική εκπαίδευση των μελών του για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να καταστεί υποχρεωτική για τα μέλη του η εκπαίδευση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εκφράζοντας τη λύπη τους επειδή τα ισχύοντα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης «δεν είναι αρκετά ισχυρά», οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να γίνει υποχρεωτική για όλους η εκπαίδευση τους σε τέτοια θέματα και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν», ει δυνατόν όταν ξεκινούν τη θητεία τους.

Στην περίπτωση που κάποιος ευρωβουλευτής αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατάρτισης, μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις.

Το ψήφισμα, που αφορά γενικότερα τις συνέπειες που είχε για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το κίνημα #MeToo, εγκρίθηκε με ψήφους 516 υπέρ έναντι 86 κατά και 75 αποχές. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην υποχρεωτικότητα ή μη του μέτρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται μια «υποχρεωτική κατάρτιση» των ευρωβουλευτών, όμως μέχρι σήμερα το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέμενε στην «εθελοντική» βάση της εκπαίδευσης αυτής.

«Προφανώς, τα εθελοντικά μέτρα δεν αρκούν», τόνισε η Αυστριακή Έβελιν Ρέγκνερ, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επισημαίνοντας ότι μόνο το ένα τέταρτο των ευρωβουλευτών συμμετείχε σε ένα από αυτά τα βασικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

«Ναι, το #MeToo άλλαξε πολλά πράγματα (…) αλλά όχι αρκετά. Ακόμη και εδώ στο κοινοβούλιο, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με σιγή και τα μέτρα που επρόκειτο να ληφθούν δεν εφαρμόστηκαν», σχολίασε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Τέρι Ράιντκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1