Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Βιέννη με 41 τραυματίες, οι 5 σοβαρά (ΦΩΤΟ)

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Βιέννη με 41 τραυματίες, οι 5 σοβαρά (ΦΩΤΟ)

Δύο συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βιέννη συγκρούστηκαν μετωπικά στην περιοχή Πεντσίνγκ, δυτικά της Βιέννης, τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 41 τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση.

“Πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και αρκετά άλλα ελαφρότερα”, τόνισε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών Κλόντια Γκίγκλερ και πρόσθεσε πως οι σοβαρά τραυματισμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ, ο αριθμός των ελαφρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 36. Ανάμεσα στους βαριά τραυματίες είναι και ο οδηγός της μιας αμαξοστοιχίας.

Οι δύο αμαξοστοιχίες ήταν γεμάτες κόσμο, καθώς το ατύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 9.45′, και χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να απομακρυνθούν όλοι οι επιβάτες από τα βαγόνια. Είκοσι πέντε οχήματα της πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Εκπρόσωπος της Αυστριακής Εταιρίας Σιδηροδρόμων (OeBB) είπε ότι τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η λειτουργία της γραμμής πλέον γίνεται χειροκίνητα μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που διέκοψε τη λειτουργία ενός διακόπτη αλλαγής τροχιάς, και η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ατύχημα να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. «Ένα τρένο έλαβε άδεια να αναχωρήσει, ενώ δεν θα έπρεπε να την έχει λάβει», δήλωσε.

Τον Σεπτέμβριο μια αμαξοστοιχία είχε εκτροχιαστεί στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, όπως αποδείχτηκε στην έρευνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 οι τραυματίες από την σύγκρουση 2 τρένων στην Ελβετία

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο με 5 νεκρούς

Πέθανε μία γυναίκα επιβάτης κατά τη μετωπική σύγκρουση τρένων στο Άμστερνταμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε