Κόσμος

Moderna: Αίτηση και στις ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου σε άτομα 12 ως 17 ετών

H Moderna έκανε αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Ανακοινώνουμε με χαρά ότι υποβάλαμε αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου κατά του κορoνοϊού σε εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες», ήταν τα λόγια του διευθύνοντα σύμβουλου της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

 «Έχουμε ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση στην επιτροπή υγείας Καναδά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα υποβάλουμε ανάλογα αιτήματα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εταιρία η μελέτη Φάσης 2/3 σε εφήβους δεν κατέγραψε καμία περίπτωση νόσησης σε όσους είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σε αυτή τη φάση πήραν μέρος περίπου 2.500 άτομα, με την αποτελεσματικότητα να φτάνει στο 100%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου