Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Mondelez International: Μειώνει περισσότερο τα μη ανακυκλωμένα πλαστικά

Mondelez International: Μειώνει περισσότερο τα μη ανακυκλωμένα πλαστικά
ΑΠΕ ΜΠΕ

 Η Mondelez International ανακοίνωσε ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή της για μείωση της χρήσης μη ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες της. Έλαβε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για εξάλειψη, μείωση, αντικατάσταση και ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών στο χαρτοφυλάκιό της.

Όπως σημειώνει η Mondelez International παρόλο που έχει ήδη επιτύχει σημαντική μείωση της χρήσης πλαστικού αναφορικά με το βάρος στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο σε σχέση με το μέσο όρο του κλάδου,  επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να μειώνει τις πλαστικές συσκευασίες.

Μέχρι το 2025, η εταιρία στοχεύει σε μείωση τουλάχιστον 25% στη χρήση μη ανακυκλωμένου πλαστικού στις άκαμπτες πλαστικές συσκευασίες της ή σε μείωση 5% στη χρήση μη ανακυκλωμένου πλαστικού στο συνολικό χαρτοφυλάκιο πλαστικών συσκευασιών.

Ο στόχος αυτής της μείωσης θα επιτευχθεί μέσω ενός συνδυασμού μέτρων που περιλαμβάνουν την εξάλειψη πλαστικού υλικού, την αυξημένη χρήση ανακυκλωμένου περιεχομένου και την υιοθέτηση μοντέλων επαναχρησιμοποίησης στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, όπου είναι εφικτό να γίνει.

Οι δεσμεύσεις αυτές βασίζονται στους υπάρχοντες στόχους της εταιρείας για το 2025 για τη χρήση 5% ανακυκλωμένου περιεχομένου αναφορικά με το βάρος στις πλαστικές συσκευασίες και για το σχεδιασμό όλων των συσκευασιών για ανακύκλωση, έναν στόχο που ήδη η εταιρεία επιτυγχάνει καθώς το 94% των συσκευασιών έχουν ήδη σχεδιαστεί με τρόπο πουν επιτρέπει την ανακύκλωσή τους.

Η εταιρεία επενδύει επί του παρόντος πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε τεχνολογία, πόρους και υποδομές ανακύκλωσης και αναμένει επιτάχυνση αυτής της επένδυσης με την πάροδο του χρόνου.

Συνολικά, μεταξύ 2019 και 2025, η Mondelez International αναμένει να επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις