Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Mukaab: Ο νέος ουρανοξύστης στο Ριάντ έχει σχήμα κύβου και ύψος 440 μέτρα

Mukaab: Ο νέος ουρανοξύστης στο Ριάντ έχει σχήμα κύβου και ύψος 440 μέτρα

Τα σχέδια για τη δημιουργία ενός, ύψους 440 μέτρων, κυβόσχημου ουρανοξύστη στο κέντρο του Ριάντ ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ουρανοξύστης Mukaab θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Θα ανεγερθεί στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ευρύτερης συνοικίας Murabba, όπως ανακοίνωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρόεδρος της New Murabba Development Company.

Η πρόσοψη του κυβόσχημου ουρανοξύστη θα χαρακτηρίζεται από αλληλοεπικαλυπτόμενα τριγωνικά σχήματα που είναι αναφορά στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ Najdi.

Το κτήριο θα περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών προορισμών και ένα σχεδόν σε όλο το ύψος του αίθριο με έναν σπειροειδή πύργο μέσα.

Η ευρύτερη ανάπτυξη της Murabba – 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνολικά, βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης – θα περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 σπίτια και 9.000 δωμάτια ξενοδοχείων, καθώς και πάνω από 980.000 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων και 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γραφείων.

Επίσης, 80 χώρους διασκέδασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων, πανεπιστήμιο τεχνολογίας και ντιζάιν, πολυχρηστικό θέατρο και ένα «εμβληματικό» μουσείο. Σύμφωνα με τη σαουδαραβική κυβέρνηση, το πρότζεκτ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις