Κόσμος

NASA: Αστεροειδής όσο το Άγαλμα της Ελευθερίας περνά ξυστά από τη Γη

Από τη NASA ανακοινώνεται ότι ένας αστεροειδής, ίσως μεγαλύτερος κι από το Άγαλμα της Ελευθερίας, περνά πολύ κοντά από τη Γη σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η NASA (Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ), ο αστεροειδής, που ονομάζεται 2014 SD224, θα περάσει σχεδόν ξυστά από τη Γη στις 20:20 GMT. Όσον αφορά στο μέγεθός του, έχει διάμετρο από 92 μέχρι 210 μέτρα, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι υπερδιπλάσιος του Αγάλματος της Ελευθερίας (90 μέτρα) ή μεγαλύτερο από τον καθεδρικό ναό του Σάλσμπερι (130 μέτρα).

Τέλος, αναμένεται να ταξιδεύει με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, σχεδόν 30 φορές την ταχύτητα του ήχου.

 

 

Κάποιοι «ανέβασαν» στο Twitter βίντεο με το τι θα συνέβαινε εάν ο αστεροειδής προσέκρουε – ου μη γένοιτο – στη γη: 

 

Όχι, το 2020 δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση του κορονοϊού
Η διεύθυνση του περιοδικού επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε στο στόχαστρό του τον Άντονι Φάουτσι, ο οποίος ηγήθηκε της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ Ο Φάουτσι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικάνων.
Εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 8