Κόσμος

NASA: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος των επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα

Ο υπεύθυνος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είδαν χθες εργαζόμενοι στη NASA.

Η παραίτηση αυτή γίνεται γνωστή μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση δύο αστροναυτών στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος.

Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί από αμερικανικό έδαφος, από το 2011.

Στη NASA ο Λοβέρο επέβλεπε τις προετοιμασίες για τις μελλοντικές εκτοξεύσεις αστροναυτών, αλλά και την προσγείωση ανθρώπων στο φεγγάρι από το 2024.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος της παραίτησης, ωστόσο όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ είχε αμφιβολίες για το πρόγραμμα και τους χειρισμούς του ίδιου.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής Ανθρώπινης Έρευνας και Επιχειρήσεων Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε από τη θέση του στις 18 Μαΐου» ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους εργαζόμενους της NASA και διαβάστηκε από το Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Συρία μένει όρθια έναν χρόνο μετά τον Άσαντ – Ο ρόλος του Άχμεντ αλ Σάρα
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η Συρία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της υπό την προεδρία του Άχμεντ αλ-Σάρα, – Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική σταθερότητα, η πολιτική ανοικοδόμηση παραμένει μια δύσκολη υπόθεση
Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σάρα
«Κοντά σε μια συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία» λένε οι ΗΠΑ – Ζαπορίζια και Ντονμπάς τα δύο «αγκάθια»
Ο Κιθ Κέλογκ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης βρίσκονται στα «τελευταία 10 μέτρα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ