Κόσμος

New York Post: Ο Τραμπ μίλησε με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Την Παρασκευή ο Τραμπ δήλωσε ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είχε ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Την είδηση για τη συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσίευσε η New York Post αργά το βράδυ του Σάββατο (08.02.2025).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One την Παρασκευή, ο Τραμπ απάντησε σε ερώτηση για το πόσες φορές έχουν συνομιλήσει οι δύο ηγέτες ότι είναι «καλύτερα να μην πει».

«Αυτός (ο Πούτιν) θέλει να δει να σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι», δήλωσε ο Τραμπ στη New York Post.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ και ότι η Μόσχα περιμένει νέα από την Ουάσινγκτον ότι και αυτή είναι έτοιμη.

Την Παρασκευή ο Τραμπ δήλωσε ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πόλεμος, ο οποίος ξέσπασε με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, συμπληρώνει τρία χρόνια στις 24 Φεβρουαρίου. Χιλιάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους Ουκρανοί, έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης στη New York Post ότι «πάντα είχε καλή σχέση με τον Πούτιν» και ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Ωστόσο δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

«Ελπίζω να γίνει γρήγορα», είπε. «Κάθε μέρα πεθαίνουν άνθρωποι. Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο κακός. Θέλω να το τελειώσω αυτό το καταραμένο πράγμα», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Dailymail: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέστρεψε στις ΗΠΑ με «λίστα εκδίκησης» – Στο στόχαστρο ο Τραμπ Τζούνιορ και η νέα σύζυγός του, μένει στον πρώην σύζυγό της
«Η Κίμπερλι έχει πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσει», δήλωσε πηγή - Το σχέδιο διάλυσης του νέου ζευγαριού και η προδοσία του Τραμπ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ο Τραμπ ανακήρυξε το Οβάλ Γραφείο «ιστορικό μνημείο»: Με κόκκινο καπέλο «βέτο» μετά τη συντριβή στις ενδιάμεσες
Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να «θωρακίσει» τη χρυσοποίκιλτη διακόσμηση που επέλεξε ο ίδιος για το γραφείο του και την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ με το κείμενο του Οβάλ Γραφείου
Ανάλυση Guardian: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με υβριδικό πόλεμο – Από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις μέχρι τις κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά περιστατικών που, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται μεταξύ τους, επαναφέρουν τη συζήτηση για τον υβριδικό πόλεμο
Απογείωση αεροπλάνου 7
Μέτε-Μάριτ: Σάλος με βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μεταμόσχευση της – Ζήτησε συγγνώμη ο συγγραφέας
Ένα βιβλίο για το Μουντιάλ του 2026 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δότη πνευμόνων της Μέτε-Μάριτ
ARCHIVO - La princesa heredera de Noruega, Mette Marit, sonríe durante una recepción a deportistas noruegos que compitieron en los Juegos Paralímpicos de Milán Cortina, en Oslo, el viernes 10 de abril de 2026.
Δικαστής «μπλόκαρε» την κατασκευή της αψίδας του Τραμπ λίγο μετά την τελική έγκριση
Πάνω από 100 πρόσωπα, αιρετοί, βετεράνοι, αρχιτέκτονες, εξέφρασαν διαδοχικά και σχεδόν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην κατασκευή αυτής της αψίδας του θριάμβου στο κέντρο της Ουάσινγκτον
Μακέτα της προτεινόμενης αψίδας θριάμβου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον