Κόσμος

Nord Stream – ΗΠΑ: Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η διαρροή είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τις ανησυχίες των συμμάχων των ΗΠΑ ότι οι ρωγμές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προκλήθηκαν από σκόπιμες ενέργειες, η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει ότι επρόκειτο για “δολιοφθορά”, όπως δήλωσε ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, ζητώντας να μην κατονομαστεί. “Πολλοί από τους εταίρους μας, νομίζω, έχουν αποφανθεί ή πιστεύουν πως είναι δολιοφθορά. Εγώ δεν είμαι σε θέση να μπορώ να σας το πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο”.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην υπόθεση, ο στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: “Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στραγγαλισμό «έδειξε» η ιατροδικαστική της 43χρονης που δολοφονήθηκε στην Ιρλανδία - Βασικός ύποπτος ο σύντροφός της
Ο 28χρονος πρόλαβε να φύγει από την Ιρλανδία με πληροφορίες να αναφέρουν ότι διέφυγε στην Τουρκία, ενώ η ιρλανδική αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol και την Europol για τον εντοπισμό του
Το ζευγάρι από την Ιρλανδία