Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

O Ερντογάν… αποχαιρέτησε τον Τραμπ με ένα “ευχαριστώ”

O Ερντογάν… αποχαιρέτησε τον Τραμπ με ένα “ευχαριστώ”
Φωτογραφία αρχείου

Αφού βρήκε το κουράγιο, ύστερα από σχεδόν τρεις ημέρες, να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  έστειλε μήνυμα και στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας… αποχαιρέτησε τον Αμερικανό ομόλογο του με ένα “ευχαριστώ”. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων “σας ευχαριστώ για τη φιλία και την αφοσίωση που δείξατε (…) Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη θερμή φιλίας σας και εύχομαι ειρήνη και ευημερία στον λαό των ΗΠΑ”.

Νωρίτερα, στο μήνυμα του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο “σουλτάνος” ανέφερε πως οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ είναι στρατηγικής σημασίας και βασίζονται σε γερά θεμέλια. “Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο απαιτούν να αναπτύξουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση κοινά συμφέροντα και αξίες.

Click4more: Προάγγελος… εξελίξεων ο “φιλέλληνας” Μπάιντεν – “Τα πράγματα με την Τουρκία θα είναι άγρια”

 

Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση την προσεχή περίοδο, και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Σας συγχαίρω για την επιτυχία και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για την ειρήνη και την ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις