Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι τίγρεις… το ‘σκασαν! Τρόμος σε ολλανδικό χωριό

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Δύο τίγρεις δραπέτευσαν από ένα μεγάλο καταφύγιο αιλουροειδών που βρίσκεται κοντά σε ένα ολλανδικό χωριό και οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν τα ζώα! Λίγες ώρες μετά, όμως, ο… συναγερμός έληξε, αφού τα ζώα βρέθηκαν και αφού ναρκώθηκαν επέστρεψαν στο κέντρο όπου φιλοξενούνταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο και ένας κτηνίατρος, εξοπλισμένος με ένα ειδικό όπλο νάρκωσης, ξεκίνησαν να αναζητούν τις δύο τίγρεις στα περίχωρα της κοινότητας Ολντέμπερκουπ, στη βόρεια Ολλανδία. Υπήρξε πληροφορία πως κάποιος είχε τα δυο ζώα στην περιοχή γύρω στις 11 το πρωί.

Τελικά, όπως ανέφερε στο twitter η δημοσιογράφος του RTL Jildou van Opzeeland, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τα δυο ζώα εντοπίστηκαν, ναρκώθηκαν και επέστρεψαν στα κλουβιά τους.

Έτσι, η… ελευθερία του Ράτζα και του Δελχί κράτησε μόνο μερικές ώρες. Οι δυο τίγρεις της Βεγγάλης στα κλουβιά τους κοιμισμένες, αφού ο κτηνίατρος που συμμετείχε στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους κατάφερε τελικά, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, να τις ναρκώσει ρίχνοντάς τους αναισθητικά βέλη.

Αφού διαπίστωσαν ότι τα αιλουροειδή το είχαν ρίξει στον ύπνο και δεν αποτελούσαν πλέον κίνδυνο, οι αστυνομικοί τα μετέφεραν πίσω στο καταφύγιο. Η κάθε τίγρης ζυγίζει περί τα 150 κιλά και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν πολλοί άνδρες για να τις σηκώσουν με ασφάλεια.

Οι τίγρεις περιφέρονταν για περίπου τέσσερις ώρες σε μια δασώδη περιοχή που αποτελεί μέρος του καταφυγίου, όμως υπήρχε κίνδυνος να περάσουν και τον τελευταίο φράχτη και να φτάσουν στην κοινότητα. Ο δήμαρχος Χάρι Οούστερμαν διαβεβαίωσε πάντως ότι κανείς από τους κατοίκους δεν διέτρεξε κίνδυνο και όλοι είχαν προειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, για παν ενδεχόμενο.

Ο Ράτζα και ο Δελχί προέρχονταν από έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και δεν ήταν πλέον σε θέση να φροντίζει τις τίγρεις του.

Η περιπέτεια των αιλουροειδών προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, δύο αστυνομικοί από το Ντελφσχάβεν, κοντά στο Ρότερνταμ, ανέβασαν στο Twitter μια φωτογραφία τους με το ζώο που καταδίωκαν εκείνοι όλο το πρωί: μια κατσίκα που το είχε σκάσει από έναν αγρόκτημα για παιδιά…

Στο Ολντέμπερκουπ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, βρίσκεται το καταφύγιο Felida όπου φιλοξενούνται αιλουροειδή από τσίρκα και ζωολογικούς κήπους. Τα ζώα υποβάλλονται σε θεραπεία, εφόσον χρειαστεί, και αν είναι δυνατόν επανεκπαιδεύονται για να μεταφερθούν κατόπιν σε άλλα, μεγαλύτερα καταφύγια στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Felida, στον χώρο του φιλοξενούνται δύο λιοντάρια, οκτώ τίγρεις, ένα τζάγκουαρ και μια λεοπάρδαλη. Η εφημερίδα De Telegraaf ανέφερε ότι οι δύο τίγρεις πιθανότατα δραπέτευσαν από μια πύλη που κατά λάθος είχε παραμείνει ανοιχτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε