Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρέμβαση Μόντι μετά από τρία 24ωρα συγκρούσεων

Παρέμβαση Μόντι μετά από τρία 24ωρα συγκρούσεων

Από τη μια το κίνημα «Νο Tav» και από την άλλη οι καραμπινιέροι. Πετροπόλεμος, συγκρούσεις, συλλήψεις, τραυματίες επί τρία 24ωρα. Μετά, ήρθε ο Μάριο Μόντι!

Διαδηλωτές που δε θέλουν να γίνει η σιδηροδρομική γραμμή ταχύτητας Τορίνο – Λιόν, στην περιφέρεια του Πιεμόντε, συγκρούονταν επί τρεις μέρες με τους αστυνομικούς. Το κίνημα «Νο Tav» απαρτίζεται κυρίως από κατοίκους της περιοχής Βαλ Ντι Σούζα, που τάσσονται κατά της γραμμής γιατί –εκτός των άλλων- υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από αμίαντο.

Τα τρία 24ωρα που πέρασαν, σημειώθηκαν συγκρούσεις με αστυνομία και καραμπινιέρους, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων και νερού.

Ένταση δημιουργήθηκε, επίσης, όταν ένας διαδηλωτής, μπροστά στις κάμερες, αποκάλεσε «προβατάκι» έναν αστυνομικό , λέγοντάς του ότι «είναι παράνομος διότι θα έπρεπε να φέρει πάνω στην στολή του, ταμπέλα με το όνομά του».


Οι αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλλαν και σε εστιατόριο της περιοχής όπου θεωρούσαν ότι είχαν εισέλθει διαδηλωτές.

Τρεις μέρες μετά, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αποφάσισε να συγκαλέσει, το απόγευμα της Παρασκευής, ειδική σύσκεψη για την εξέταση του θέματος και της πορείας των έργων.

Η κυβέρνηση είναι υπέρ της συνέχισης του έργου, που, σύμφωνα με τα σχέδια, θα πρέπει να μειώσει την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω φορτηγών, η οποία, αυτή την στιγμή ξεπερνά το 80% επί του συνόλου των αγαθών.


Διαδηλώσεις συμπαράστασης στο κίνημα κατά της γραμμής υψηλής ταχύτητας, πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης στη Ρώμη, από φοιτητές του πανεπιστημίου Σαπιέντσα, στο Τορίνο και στο Παλέρμο της Σικελίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε