Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Μια ανακοίνωση που λίγοι περίμεναν έκαναν την Τετάρτη (19.02.2021) η Pfizer και η BioNTech: Έκαναν γνωστό ότι οριστικοποίησαν τη συμφωνία τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να της χορηγήσουν ακόμη 200 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Οι δόσεις αυτές είναι επιπλέον των 300 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech που είχε ήδη παραγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech, οι 200 εκατ. επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένονται να παραδοθούν φέτος και εκτιμάται ότι 75 εξ αυτών θα παραδοθούν μετά το Μάιο. 

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δέχεται σκληρότατη κριτική γιατί άργησε να ξεκινήσει την καμπάνια εμβολιασμού, σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna και της AstraZeneca κατά της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός. 

“Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να στηρίζουμε την ενίσχυση του εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας τη δυνατότητα παραγωγής μας” δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BioNTech Ούγκουρ Σαχίν τόνισε ότι η εταιρία του θα ξεκινήσει την παραγωγή στο νέο της εργοστάσιο στο Μάρμπουργκ στη Γερμανία μέσα στον Φεβρουάριο και θα ενισχύσει το δίκτυο παραγωγής και με άλλους συνεργάτες της.  

Εκείνο που δεν ανέφερε η ανακοίνωση της Pfizer και της BioNTech είναι το οικονομικό μέρος της συμφωνίας για τα επιπλέον 200 εκατ. δόσεων εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πηγή: Associated Press

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις