Κόσμος

Pornhub, Stripchat, XNXX και XVideos στο στόχαστρο της Κομισιόν

Ειδικά για τους ανήλικους διαπιστώνεται απουσία αποτελεσματικών μέτρων επαλήθευσης της ηλικίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά έρευνες για την προστασία των ανηλίκων από το πορνογραφικό περιεχόμενο στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες DSA. Έχει κινήσει επίσημες διαδικασίες κατά των πλατφορμών Pornhub, Stripchat, XNXX και XVideos οι οποίες είναι ύποπτες για παραβιάσεις του του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA).

Οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των πλατφορμών Pornhub, Stripchat, XNXX και XVideos, επικεντρώνονται στους κινδύνους για τους ανηλίκους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με την απουσία αποτελεσματικών μέτρων επαλήθευσης της ηλικίας.

Η Κομισιόν διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι οι πλατφόρμες δεν συμμορφώνονται και δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να εμποδίζουν τους ανηλίκους να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενά τους.

Παράλληλα, τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψηφιακών Υπηρεσιών αναλαμβάνουν συντονισμένη δράση κατά μικρότερων πορνογραφικών πλατφορμών. Οι δράσεις αυτές θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Επιτροπής να προστατεύσει τους ανηλίκους από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με την απουσία αποτελεσματικών μέτρων επαλήθευσης της ηλικίας.

Αυτές οι μικρότερες πλατφόρμες υπάγονται στην εποπτεία των αντίστοιχων εθνικών συντονιστών ψηφιακών υπηρεσιών του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Η στρατιωτική ηγεσία του Ιράν έχει τραπεί σε φυγή – Έρχονται επιθέσεις σε στρατηγικές και πυρηνικές υποδομές της Τεχεράνης»
Σοκ έχει προκαλέσει η εξόντωση του Υποστρατήγου Αλί Σαντμανί, 4 ημέρες αφού διορίστηκε νέος επικεφαλής στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ιράν
Ιράν - Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
34
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δυτική Τεχεράνη – «Ο ηγέτης του Ιράν θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν»
Αναλυτές σημειώνουν ότι τέτοιες δηλώσεις ανεβάζουν δραματικά το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή και ενδεχομένως προϊδεάζουν για σκληρότερη στάση του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον
Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Τεχεράνη 6