Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Powerball: Βρέθηκε νικητής μετά από 41 κληρώσεις – Κέρδισε 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια

Powerball: Βρέθηκε νικητής μετά από 41 κληρώσεις – Κέρδισε 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια
Φωτογραφία Reuters

«Ζαλίζει» το ποσό που κερδίζει ο μόλις ένας υπερτυχερός του Powerball, του αντίστοιχου Τζόκερ των ΗΠΑ, αφού θα γίνει πλουσιότερος κατά 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, πετυχαίνοντας τους τυχερούς 5+1 αριθμούς της κλήρωσης, εναντίον σε όλες τις μαθηματικές πιθανότητες!

Το έπαθλο του Powerball είχε φτάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επειδή η κλήρωση που επρόκειτο να γίνει χθες Δευτέρα (7.11.2022) δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ενός τεχνικού λάθους, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες, επειδή μια πολιτεία δεν είχε στείλει τα δελτία που είχαν κατατεθεί στα πρακτορεία της.

Σημειώνεται ότι στο Powerball συμμετέχουν οι 45 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι. Είχαν προηγηθεί 40 συναπτές κληρώσεις χωρίς νικητή και λόγω της καθυστέρησης της κλήρωσης χθες Δευτέρα, οι ιθύνοντες ανακοίνωσαν ότι το τζάκποτ αυξήθηκε κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, ένας υπερτυχερός που έπαιξε τους τυχερούς αριθμούς 10, 33, 41, 47 και 56 στα λευκά μπαλάκια και το 10 (σ.σ. το «καλό») στο κόκκινο μπαλάκι Powerball, όπως είναι το αντίστοιχο 5+1 του δικού μας Τζόκερ.

Η τελευταία φορά που κάποιος κέρδισε ολόκληρο το έπαθλο του Powerball ήταν στις 3 Αυγούστου, με τον τότε υπερτυχερό να κερδίζει 206,9 εκατομμύρια δολάρια

Για τη συγκεκριμένη κλήρωση, η DailyMail σημειώνει ότι τα δελτία κοστίζουν 2 δολάρια το καθένα. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσα δελτία κατατέθηκαν για την τελευταία κλήρωση – αλλά υπολογίζεται ότι κατατέθηκαν 280 εκατομμύρια για την κλήρωση το βράδυ του Σαββάτου, όταν το τζάκποτ ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκριτικά, περίπου 159 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές του 2020 – περίπου το 63% όσων μένουν στις ΗΠΑ και μπορούν να ψηφίσουν. Αυτό σημαίνει πως, κατά πάσα πιθανότητα, κατατέθηκαν εκατομμύρια περισσότερα δελτία για την κλήρωση της Δευτέρας, τα οποία θα ξεπεράσουν και τις ψήφους των ενδιάμεσων εκλογών.

Οι πιθανότητες να πετύχει κάποιος το τζάκποτ, αγοράζοντας ένα εισιτήριο των δύο δολαρίων, είναι μόνο μία στα 292,2 εκατομμύρια. Συγκριτικά, η πιθανότητα να χτυπήσει κάποιον κεραυνός είναι μία στο εκατομμύριο, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.

Πλέον, ο νικητής θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της λήψης ολόκληρου του ποσού με καταβολή σε τρεις δεκαετίες ή να πληρωθούν άπαξ έως και 800 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις