Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Qatar Gate – La Repubblica: Οι αρχές του Βελγίου ζητούν πάγωμα 2 λογαριασμών του Παντσέρι

Qatar Gate – La Repubblica: Οι αρχές του Βελγίου ζητούν πάγωμα 2 λογαριασμών του Παντσέρι

Η δικαιοσύνη του Βελγίου ζήτησε από τους Iταλούς δικαστικούς να «παγώσουν» δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, της Σίλβια Παντσέρι, λόγω του Qatar Gate, (για το οποίο κατηγορείται και η Εύα Καϊλή) όπως αναφέρει η La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της La Repubblica, στους συγκεκριμένους λογαριασμούς της οικογένειας Παντσέρι είναι πιθανό να κατατέθηκαν χρήματα που καταβλήθηκαν για δωροδοκίες από το Κατάρ.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιά ιταλική εισαγγελία πρόκειται να αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, αλλά πιθανόν να είναι δικαστικοί της Λομβαρδίας, που έχει πρωτεύουσα το Μιλάνο. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία διεξάγονται ήδη έρευνες σε επτά «ύποπτους» λογαριασμούς του Παντσέρι, της κόρης του, του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του συνδικαλιστή Λούκα Βιζεντίνι.

Αποκάλυψη της Corriere della Sera για τον προορισμό των χρημάτων από το Κατάρ

Υπενθυμίζεται πως η Corriere della Sera έβγαλε πάλι στο φως νέες λεπτομέρειες για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ και αποκαλύπτει το τι απέγιναν τα χρήματα της δωροδοκίας ευρωβουλευτών, ενώ κάνει αναφορά και στην Εύα Καϊλή.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλά χρήματα έφυγαν από το Μαρόκο και το Κατάρ και πέρασαν στις τσέπες ευρωβουλευτών.

«Γνώριζε και μου έλεγε να σταματήσω» λέει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Η εφημερίδα ανέφερε στο δημοσίευμα της για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ ότι ο «ευγενής σκοπός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν μια υποκριτική κάλυψη πίσω από την οποία ο Αντόνιο Παντσέρι και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι έκαναν την πραγματική τους δουλειά με τη ΜΚΟ Fight Impunity.

Ποια ήταν η δουλειά; Η επιρροή της πολιτικής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για τον οποίο είχαν στρατολογηθεί από τις μαροκινές μυστικές υπηρεσίες και από προσωπικότητες του Κατάρ που τους έδιναν χρήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις