Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Qatar Gate: Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου ο Αντόνιο Παντσέρι για την επανεξέταση της προφυλάκισής του

Qatar Gate: Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου ο Αντόνιο Παντσέρι για την επανεξέταση της προφυλάκισής του

Εξελίξεις αναμένονται εντός των ημερών γύρω από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, γνωστό και ως Qatar Gate. Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, κεντρικό πρόσωπο της πολύκροτης υπόθεσης, θα βρεθεί σήμερα (17.01.2023) ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ σε δύο ημέρες έχει σειρά και η Εύα Καϊλή. 

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής σήμερα (17.01.2023) έχει ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, προκειμένου να επανεξεταστεί η προφυλάκισή του. Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζεται ως ο «εγκέφαλος» του Qatar Gate, του σκανδάλου διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο για το οποίο έχει προφυλακιστεί και η Εύα Καϊλή. 

«Σήμερα δεν θα προβούμε σε κανενός είδους σχόλια, όλες οι δηλώσεις θα γίνουν ενώπιον της δικαιοσύνης» δήλωσε ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Laurent Kennes, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή εξέφρασε και την έντονη ενόχληση για τις διαρροές στην υπόθεση του Qatargate, από την έναρξη των ερευνών.«Μέσα σε είκοσι πέντε χρόνια, σπάνια έχω δει (διαρροές) όπως αυτές που είδα σε αυτόν τον φάκελο, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην σχολιάσω, γιατί πιστεύουμε ότι μολύνει την έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Διαβάζοντας τις εφημερίδες La Repubblica και Le Soir ανακαλύψαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε, είναι κάτι εντελώς εξαιρετικά ασυνήθιστο» τόνισε ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, με κίνδυνο όχι μόνο «η έρευνα να διαταραχθεί», αλλά οι διαρροές να επηρεάσουν επίσης «τα δύο άτομα για τα οποία έχει ζητηθεί ασυλία, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακριθεί και που θα ανακριθούν αργότερα» – δηλαδή τους ευρωβουλευτές Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο ANSA.

«Τα στοιχεία του φακέλου για τα οποία θα ερωτηθούν εν μέρει έχουν ήδη αποκαλυφθεί και αυτό βλάπτει την ποιότητα της έρευνας και την αξιοπιστία της» είπε ο συνήγορος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, που ανέφερε ότι «όταν ένας επαγγελματίας αποκαλύπτει πληροφορίες χωρίς να έχει την άδεια του δικαστηρίου ή των συνηγόρων υπεράσπισης προς το συμφέρον του πελάτη του, διαπράττει ποινικό αδίκημα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις