Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Qatar Gate: Η «αμαρτωλή» οικογένεια Παντσέρι – Από τα λούσα στη σύλληψη και τον κατ’ οίκον περιορισμό

Qatar Gate: Η «αμαρτωλή» οικογένεια Παντσέρι – Από τα λούσα στη σύλληψη και τον κατ’ οίκον περιορισμό

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θεωρείται ο «εγκέφαλος» του αποκαλούμενου Qatar Gate. Του σκανδάλου διαφθοράς στην «καρδιά» της Ευρωβουλής, με την Ελληνίδα Εύα Καϊλή να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα.

Η Εύα Καϊλή γνώρισε τον Αντόνιο Παντσέρι μέσω του Ιταλού συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρι. Οι τρεις τους είναι τρεις από τους κρατούμενους στο Βέλγιο για το σκάνδαλο διαφθοράς, ενώ στην Ιταλία κρατούνται σε κατ’ οίκον περιορισμό η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι.

Η Σίλβια Παντσέρι και η μητέρα της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι παραμένουν στο σπίτι τους στο Μπέργκαμο. Τους έχουν κατασχεθεί τα κινητά και παραμένουν υπό περιορισμό έως ότου να εκδοθούν στο Βέλγιο. Το αίτημά τους να παραμείνουν στην Ιταλία δεν έγινε δεκτό από τη δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και πράξεις που έγιναν ανάμεσα στην 1η Ιανουαρίου 2021 και τις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Οι έρευνες στο σπίτι του Παντσέρι στο Μπέργκαμο αλλά και σε άλλο ένα στο Μιλάνο (όπως και σε σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή στην πόλη) γίνονται στο πλαίσιο της έρευνας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, σύμφωνα με τη RAI.

Από τις έρευνες αυτές κατασχέθηκαν χρήματα, έγγραφα, computers.

Από το σπίτι της οικογένειας Παντσέρι στο Μπέγκαμο κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ αλλά και κάποια πολυτελή ρολόγια, για τα οποία ο Ιταλός ευρωβουλευτής είναι… γνωστός. Γενικά η οικογένεια Παντσέρι είναι λάτρης της χλιδής.

Λέγεται άλλωστε ότι κάποτε ξόδευαν 100.000 ευρώ για διακοπές.

Η κόρη και η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι κρατούνται γιατί θεωρείται ότι γνώριζαν τα πάντα και με τα… λεφτά του Κατάρ ζούσαν στην απόλυτη χλιδή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία από παρακολουθήσεις πως η Σίλβια Παντσέρι και η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια.  

Τα ιταλικά μέσα χαρακτηρίζουν το Qatar gate ως ένα «Italian Job» ή αλλιώς ένα «χτύπημα αλά Ιταλικά». Στο στόχαστρο των ιταλικών και βελγικών αρχών έχει μπει η οικογένεια του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι. Η σύζυγος του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σε διαφορετικά σπίτια. Στην οικογενειακή μονοκατοικία βρίσκεται η σύζυγος και η κόρη στο δικό της διαμέρισμα. Δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις