Κόσμος

Reuters: Προς συμφωνία η ΕΕ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Τι θα συμβεί με Ουγγαρία

Κοντά σε μια συμφωνία φέρεται να βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να φτάνουν σε μια συμφωνία, όπως θα επέβαλε εμπάργκο στις θαλάσσιες παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου, αλλά θα επέτρεπε τις παραδόσεις μέσω αγωγών.

Αυτό ουσιαστικά αποτελεί έναν συμβιβασμό ώστε να καμφούν οι αντιρρήσεις της Ο υγγαρίας, η οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο για να ξεμπλοκάρει το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το Reuters η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ώστε να εγκριθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που θα διαξαχθεί στις 30-31 Μαΐου.

Η άρνηση της Ουγγαρίας στο ρωσικό εμπάργκο θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας λένε αξιωματούχοι στο Reuters.

«Θα ήταν ταπεινωτικό να μην συζητήσουμε καθόλου τις κυρώσεις επειδή δεν υπάρχει συμφωνία ή να αφαιρέσουμε εντελώς το μέρος του πακέτου για το εμπάργκο πετρελαίου μόνο για να προωθήσουμε τα άλλα στοιχεία», τόνισε ένας αξιωματούχος και συνέχισε λέγοντας: «Έτσι η ιδέα είναι να επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και να εξαιρεθεί ο ρωσικός αγωγός Druzhba που προμηθεύει την Ουγγαρία μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί χρόνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ουγγαρία να λύσουν το πρόβλημα»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου