Κόσμος

Ryanair: Ετοιμάζεται για «πόλεμο τιμών» μετά την πανδημία του κορονοϊού

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair προετοιμάζεται για έναν πόλεμο τιμών στον τομέα των αερομεταφορών, που η ίδια αναμένει να κερδίσει, μόλις αρθούν οι περιορισμοί πτήσεων λόγω κορονοϊού κι οι επιβάτες αρχίσουν να επιστρέφουν στους τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικλ Ο’ Λίρι.

Αγνοώντας τις προβλέψεις για μια αργή ανάκαμψη στον τομέα, ο Ο’Λίρι προέβλεψε μια γρήγορη ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας, με το μόνο τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει ο τομέας να προέρχεται από το «τεράστιο ντάμπινγκ των τιμών, που οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες πλέον επιδιώκουν βοήθεια για τη διάσωσή τους, θα δυσκολευθούν να αντιμετωπίσουν.

«Όταν όλο αυτό το πράγμα τελειώσει, θα υπάρξουν μαζικές εκπτώσεις στα εισιτήρια, που θα οδηγήσουν σε κατακόρυφη αύξηση τα ταξίδια και τον τουρισμό για κάποια χρονική περίοδο. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επανέλθουν στο κανονικό επίπεδό του οι τιμές … εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το 2021, αλλά ποιος το γνωρίζεις», επεσήμανε ο ίδιος.

Το… πλάνο της Ryanair

Ερωτηθείς εάν το 2021 η κερδοφορία θα κινηθεί χαμηλά, ο Ο’ Λίρι απάντησε: «Όχι. Νομίζω ότι το 2021 έχει κάθε προοπτική να είναι ένα έτος- ‘προφυλακτήρας’ όσον αφορά τα κέρδη. Οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, αλλά ταυτόχρονα κι οι τιμές του πετρελαίου θα είναι χαμηλότερες. Θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κίνητρα στα αεροδρόμια για ανάπτυξη».

Ο Ο’ Λίρι τόνισε επίσης πως θα κρατήσει τις παραγγελίες για το καθηλωμένο Boeing 737 MAX, το οποίο θα συνέβαλε σε μία μελλοντική ανάπτυξη, υπαινισσόμενος μια πιθανή νέα παραγγελία αεροσκαφών όταν οι κατασκευαστές θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν χαμηλές τιμές. Όπως τόνισε εμφατικά, διείδε «περισσότερες ευκαιρίες παρά εμπόδια» σε μία νέα παραγγελία, με αναμενόμενη καλύτερη τιμολόγηση των αεροσκαφών στο επόμενο 12μηνο.Η Ryanair δηλώνει πως δεν πρόκειται να αναβάλει, ούτε να ακυρώσει αγορές αεροσκαφών.

Ο Ο’ Λίρι τόνισε πως αναμένει πως η Boeing θα ξαναρχίσει την παραγωγή 737 MAX το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το πρώτο από τα 135 αεροσκάφη MAX που έχει παραγγείλει στη Ryanair να της παραδίδεται στα τέλη του 2020 , ή στις αρχές του 2021. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αφουγκράζεται τελευταία «πιο αισιόδοξους θορύβους από την Boeing για τα 737 MAX, όπως και για άλλα θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Διέταξα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ να βυθίσει όποιο πλοίο ναρκοθετεί τα Στενά του Ορμούζ - Τρελός ο «εμφύλιος» στο Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι στο Ιράν είναι σε εξέλιξη μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών για το ποιος θα έχει την εξουσία
Ο Αμερικανός πρόεδρος στο κάτάστρωμα αμερικανικού αερολανοφόρου
Ανανεώθηκε πριν 12 λεπτά
Η στιγμή που διαδηλωτής ρίχνει ντοματοχυμό στον Ρεζά Παχλαβί, στον εξόριστο πρίγκιπα διάδοχο του Ιράν
Ο γιος του πρώην σάχη έδωσε συνέντευξη στην γερμανική πρωτεύουσα ασκώντας σκληρή κριτική στην εκεχειρία ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον
Ο Ρεζά Παχλαβί χαιρετάει τους υποστηρικτές του με την κόκκινη ουσία
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Το Ιράν εισέπραξε τα πρώτα έσοδα από τα διόδια στα Στενά του Ορμούζ – Ανησυχία για τις νάρκες στην περιοχή
«Τα πρώτα έσοδα που προέρχονται από τέλη διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ κατατέθηκαν στον λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
Τα Στενά του Ορμούζ