Κόσμος

SOS από Κτηνιατρικό Σύλλογο: Μην καθαρίζετε σκύλους και γάτες με gel ή χλωρίνη λόγω κορονοϊού

Αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα συντροφιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος του Παρισιού κάλεσε τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.

Ούτε απολυμαντικά, ούτε υδροαλκοολικά τζελ για σκύλους και γάτες: ο κτηνιατρικός σύλλογος Γαλλίας προειδοποίησε σήμερα τους ιδιοκτήτες μικρών ζώων ότι θα ήταν επικίνδυνο να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα για να «απολυμάνουν» τους πιστούς συντρόφους τους.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο φόβος ότι θα προσβληθούν οδηγεί σε επικίνδυνες πρωτοβουλίες ορισμένους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. Εδώ και αρκετές ημέρες, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες σκύλων με πατούσες καμένες από υδροαλκοολικά τζελ ή χλωρίνη. «Είναι παράξενο να απολυμαίνεις το ζώο σου με αυτά τα είδη ενώ γνωρίζουμε ότι το σαπούνι ή τα ειδικά σαμπουάν για σκύλους δουλεύουν πολύ καλά», είπε η Κριστίν Ντεμπόβ, μια εκπρόσωπος του κτηνιατρικού συλλόγου στο Ιλ ντε Φρανς (περιοχή του Παρισιού).

Οι γάτες και οι σκύλοι γλείφονται και τα προϊόντα αυτά «μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στους βλεννογόνους και οξείες αντιδράσεις», υπενθύμισε.

Η κτηνίατρος τόνισε ότι αν ένας σκύλος ή μια γάτα απορροφήσει αλκοόλ μέσω του γλειψίματος, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο έντονες σε σύγκριση με τους ανθρώπους επειδή τα ζώα δεν το αφομοιώνουν με τον ίδιο τρόπο.

Είπε επίσης ότι αρκεί να πλένει κανείς τα πόδια του σκύλου του με νερό και σαπούνι όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη βόλτα του. Υπογράμμισε όμως ότι είναι αναγκαίο επίσης «να τηρείται απόσταση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας όταν παίζουμε μαζί του και να μην αφήνουμε να μας γλείφει τα χέρια και το πρόσωπο».

Εκτός από αυτούς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, συμβούλευσε «όταν συναντούμε έναν σκύλο ή μια γάτα που δεν μας ανήκει να μην τον χαϊδεύουμε, ούτε να τον αφήνουμε να μας πλησιάσει».

Μολονότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα συντροφιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1
Γαζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας 3
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ
Σύνοδος Τραμπ – Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον: Το ζήτημα του κουστουμιού του Ουκρανού προέδρου επιστρέφει στο τραπέζι
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι,Axios και Sky News αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν… για την ενδυμασία του Ουκρανού προέδρου
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
8