Σάββατο, 1 Ιουν.
25oC Αθήνα

Shani Louk: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή» – Συγκλονίζουν οι γονείς της 22χρονης ισραηλογερμανίδας

Shani Louk: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή» – Συγκλονίζουν οι γονείς της 22χρονης ισραηλογερμανίδας

Μπορεί να μην ξαναδούν το παιδί τους ζωντανό, ωστόσο οι γονείς της Σάνι Λουκ αισθάνονται μια ανακούφιση. Η σορός της κόρης τους που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ και θα μπορέσουν πλέον να την κηδέψουν. 

Η 22χρονη Σάνι Λουκ έπεσε θύμα των τρομοκρατών της Χαμάς τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου και χθες Παρασκευή (17.05.2024) βρέθηκε η σορός της σε μια σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του Ισραήλ.

«Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι η σορός της βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και μπορούμε να την θάψουμε κανονικά», ανέφερε η μητέρα της Ρικάρντα Λουκ στην Post.

Μετά από 7 μήνες από την ημέρα που χάθηκε οι γονείς της παρέλαβαν τη σορό της κόρης τους.  «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή. Ήταν «σαν θαύμα» που το σώμα της βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας δεν δίστασε να πει ότι ίσως «βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που ήταν πολύ, πολύ κρύο… γι’ αυτό το σώμα είναι πλήρες και όμορφο και το δέρμα έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, βλέπετε ακόμα τα τατουάζ, είναι εκπληκτικό».

 

Δεν έκρυψαν ότι αυτή η εξέλιξη ήταν ουσιαστικά μια λύτρωση γι’ αυτούς, καθώς πλέον μπορούν να την θάψουν.

«Το σώμα επέστρεψε, μπορούμε να την θάψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού είναι το σώμα της και ότι θα είναι εδώ στο Ισραήλ θαμμένη», είπαν. Να σημειωθεί πως όταν έμαθαν ότι βρέθηκε η σορός της και επιστρέφει στο Ισραήλ ήταν στη διαδικασία κατασκευής ενός μνημειακού αγάλματος προς τιμήν της.

«Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επιστρέφει στο Ισραήλ και κλείνει τον κύκλο. Είμαι ευτυχής που την έχω κοντά μου», κατέληξε ο Νίσιμ Λουκ.

Η Σάνι Λουκ διασκέδαζε στο πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023 όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλλαν στο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 260 νέους.

Σημειώνεται πως η Shani Louk, ισραηλογερμανίδα, ήταν σε ένα από τα φρικιαστικά βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς. Η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο διαδίκτυο. Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς.

Η Shani Louk ήταν από το Ισραήλ, αλλά είχε γερμανικές ρίζες και γερμανικό διαβατήριο. Έφυγε και μετακόμισε στη Γερμανία. Το τραγικό είναι ότι η γυναίκα αυτή που δολοφονήθηκε με φρικιαστικό τρόπο ήταν οπαδός της ειρήνης και αντιρρησίας συνείδησης. Είχε αρνηθεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία στο Ισραήλ και το γερμανικό διαβατήριό της βοήθησε να πετύχει το στόχο της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις