Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκ στην Ιταλία – Παράφρονας πυροβόλησε αστυνομικούς την ώρα που ορκιζόταν η κυβέρνηση – Τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Τρεις οι τραυματίες απο τους πυροβολισμούς έξω απο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Ρώμη
– Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την ώρα που σε μικρή σχετικά απόσταση ορκιζόταν η κυβέρνηση του Ε. Λέτα
– Η αστυνομία συνέλαβε έναν 48χρονο
– Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής η αστυνομία στη Ρώμη
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο τραυματίες αστυνομικούς σημειώθηκε μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, την ώρα που σε μικρή απόσταση ορκιζόταν η κυβέρνηση του Λέτα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο ένας από τους δυο, τραυματίστηκε, πιο σοβαρά, στα πόδια, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια γυναίκα η οποία περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο τραυματίστηκε, επίσης, ελαφρά. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, μεταβαίνει στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται οι δυο καραμπινιέροι για να τους επισκεφθεί.

Το άτομο που άνοιξε πυρ κατά δυο καραμπινιέρων που βρίσκονταν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης, συνελήφθη.

«Ο άνδρας που άνοιξε πυρ είναι 48 ετών, λέγεται Λουίτζι Πρέτε, κατάγεται από την Καλαβρία και υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική τηλεόραση RAI μεταδίδει ότι o άνδρας φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.

Η ιταλική αστυνομία, στο κέντρο της Ρώμης, είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής ενώ αμέσως μετά τη λήξη της ορκωμοσίας, οι είκοσι ένας υπουργοί της κυβέρνησης Λέττα πήγαν αμέσως στα υπουργεία τους για την άμεση ανάληψη των καθηκόντων τους.

Διαβάστε
Ιταλία: Oρκίσθηκε παρά τους πυροβολισμούς η κυβέρνηση του Λέτα

Ορκίζεται η κυβέρνηση του Λέτα στην Ιταλία – Ποιοι είναι οι υπουργοί

Ο Λέτα ορκίζεται αύριο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ

“Να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία” – Τι δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε