Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Sputnik V: Η Ρωσία εντείνει την συνεργασία της με την Αίγυπτο

Sputnik

Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, αναφορικά με την προμήθεια και την παραγωγή του στην Αίγυπτο.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για το Sputnik V έκανε το Υπουργείο Εμπορίου της Ρωσίας καθώς οι συμπρόεδροι της ρωσοαιγυπτιακής διακυβερνητικής επιτροπής, ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Νεβίν Γκαμέα, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη για τον φαρμακευτικό τομέα, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της COVID-19.

Click4more: Οι χάκερς υπέκλεψαν έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer!

«Η αιγυπτιακή πλευρά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Επετεύχθη συμφωνία για την εντατικοποίηση της πρακτικής συνεργασίας τόσο για την προμήθεια του εμβολίου όσο και για την παραγωγή του στην Αίγυπτο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται εδώ πως τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο έρευνας Γκαμαλέγια, έδειξαν την αποτελεσματικότητα να ξεπερνά το 90%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις