Κόσμος

TUI: 8.000 απολύσεις από τον ταξιδιωτικό κολοσσό παρά την στήριξή του από το Βερολίνο

Ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιωτικών γραφείων παγκοσμίως, ο TUI, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να απολύσει 8.000 εργαζόμενούς του σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περισσότερο από το 10% του συνόλου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού τον έχει αναγκάσει να αναστείλει τις περισσότερες δραστηριότητές του.

“Επιθυμούμε να περιορίσουμε τα διοικητικά μας έξοδα κατά 30% στο σύνολο του ομίλου”, με “επιπτώσεις για περίπου 8.000 θέσεις εργασίας”, τις οποίες “οι οποίες είτε δεν θα συμπληρωθούν είτε θα καταργηθούν”, επεσήμανε η εταιρεία.

Στον TUI εργάζονται περίπου 70.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και περίπου 60.000 τους πιο ήσυχους μήνες.

Καθώς από τον Μάρτιο έχουν ανασταλεί οι περισσότερες δραστηριότητές του, ο όμιλος έλαβε τον Απρίλιο ένα έκτακτο δάνειο με εγγύηση του γερμανικού κράτους ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ.

Επίσης εκμεταλλεύθηκε το σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου το Βερολίνο, στο οποίο περιλαμβάνονται δάνεια “χωρίς όριο” με εγγύηση του δημοσίου.

Όμως “πρέπει να αποπληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα”, επεσήμανε ο TUI. Για τον λόγο αυτό “ο όμιλος πλέον εφαρμόζει” ένα “συνολικό πρόγραμμα” με “σημαντικές μειώσεις δαπανών”, ώστε “να μπορέσει να συνεχίσει” τις δραστηριότητές του, ακόμη και σε “μια εύθραυστη αγορά”, σχολίασε ο TUI.

Ωστόσο ο όμιλος εμφανίζεται αισιόδοξος: “Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν” και “η Ευρώπη ανοίγει πλέον σταδιακά”. Εκτίμησε μάλιστα ότι “είναι εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές”, με την εφαρμογή “ξεκάθαρων και υπεύθυνων κανόνων”, κυρίως υγιεινής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Εντοπισμός του ιού της πολιομυελίτιδας σε λύματα – Ο κίνδυνος θεωρείται «πολύ χαμηλός» χάρη στον εμβολιασμό
Ο άγριος ιός πολιομυελίτιδας τύπου 1 (WPV1) εντοπίστηκε σε λύματα στη Γερμανία, όμως οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και ο κίνδυνος παραμένει «πολύ χαμηλός»
Η Γερμανική σημαία
Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση «παγώνει» τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού έως το 2027 – Πολιτική «ανάσα» για την κυβέρνηση Λεκορνί
Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναστολής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2026
Η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία
Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου της Χαμάς στα γερμανοτσεχικά σύνορα – Σχεδίαζε επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στην Ευρώπη
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανικής Αστυνομίας για την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (BKA) συνέλαβε έναν άνδρα που ύποπτος ότι είχε προμηθευτεί όπλα για λογαριασμό της Χαμάς
Ένας μαχητής της Χαμάς
Η Μαρίν Λε Πεν δεν θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος της Γαλλίας το 2027 αν δεν δικαιωθεί στο εφετείο
Αν κριθεί ξανά ένοχη και της επιβληθεί ποινή που θα της απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα, δήλωσε ότι θα παραδώσει τα ηνία στον 30χρονο προστατευόμενό της, Ζορντάν Μπαρντελά
Μαρίν Λε Πεν