Κόσμος

TUI: Παρατείνει τις καλοκαιρινές διακοπές ως το φθινόπωρο – Προβλέπει «έκρηξη» κρατήσεων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο όμιλος TUI εξετάζει την παράταση της θερινής της περιόδου λόγω της τεράστιας ζήτησης. Ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος διακοπών ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σημαίνει ότι η Ευρώπη θα ξανανοίξει για ταξίδια.

Ο όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι εξετάζει την παράταση της θερινής του περιόδου έως το φθινόπωρο, δεδομένης της τεράστιας συσσωρευμένης ζήτησης, και ότι αναμένει να επιστρέψει σε κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης του, από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Βλέπουμε μια τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση για το τέλος της σεζόν, η παράτασή της είναι βιώσιμη και είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί με τους προορισμούς», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Φριτς Γιούσεν.

Η εταιρία αναμένει μια ισχυρή περίοδο διακοπών για το 2021 και εμμένει στο σχέδιό της να λειτουργήσει με το 75% της προ της πανδημίας δυναμικότητάς της, όπως ανέφερε σήμερα ύστερα από την ανακοίνωση ζημίας άνω του 1 δισεκ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο.

TZ  RCENJFRX RTRMADP  TUI RESULTS

TUI: 2,6 εκατ. θερινές κρατήσεις παρά την πανδημία και τα lockdown

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος διακοπών ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εμβολιασμών κατά της COVID-19 σημαίνει ότι η Ευρώπη θα ξανανοίξει για ταξίδια, αν και οι ισχύοντες περιορισμοί και η αβεβαιότητα έχουν έως τώρα συγκρατήσει την αναμενόμενη αύξηση στη ζήτηση μετά τα χειμερινά lockdowns.

Η TUI, που πριν από την πανδημία έστελνε κάθε χρόνο σε διακοπές 23 εκατ. ανθρώπους, ανακοίνωσε ότι έχει συνολικά 2,6 εκατ. θερινές κρατήσεις, κατά 69% λιγότερες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ο όμιλος είπε, ωστόσο, ότι είναι αισιόδοξος δεδομένου ότι οι νέες κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί από τον Απρίλιο και ότι αναμένει περισσότερους προορισμούς να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες.

«Είμαστε τώρα στην αρχή μιας αναμενόμενης επανεκκίνησης. Η προσμονή είναι αισθητή, υπάρχουν ευκαιρίες για τον τουρισμό και για την TUI», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Γιούσεν.

Η αισιοδοξία της TUI για την ερχόμενη περίοδο διακοπών θα δώσει ώθηση σε ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρίες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες κατά τους 14 μήνες των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης της έως τις 31 Μαρτίου, η TUI ανέφερε ότι κατέγραψε ζημίες σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων και τόκων ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ, με έσοδα που συρρικνώθηκαν κατά 89% στα 716 εκατ. ευρώ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γράμμα της πρώην συζύγου που «καίει» τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ – «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες»
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Η Μέγκαν Μαρκλ
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
82
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 10
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 15