Κόσμος

Telegraph: Κινέζοι κατάσκοποι έκαναν τους δημοσιογράφους στη Βρετανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας Telegraph πως τρείς Κινέζοι απελάθηκαν πέρυσι γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που φαίνονταν. Ήταν κατάσκοποι!

Η αποκάλυψη της Telegraph έγινε χθες (04.02.2021) Πέμπτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρυσι οι αρχές στη Βρετανία απέλασαν τρεις Κινέζους που ενώ βρίσκονταν στη χώρα με δημοσιογραφικές βίζες, τελικά ήταν… κατάσκοποι.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο υποστήριξε ότι τρεις αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών του κινεζικού υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας παρίσταναν τους δημοσιογράφους κινεζικών πρακτορείων ειδήσεων και δρούσαν στη Βρετανία.

«Οι πραγματικές ταυτότητές τους αποκαλύφθηκαν από την MI5 και κατόπιν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κίνα», πρόσθεσε η Telegraph. Η MI5 (σ.σ. Military Intelligence/Section Five, ιστορική ονομασία της σημερινής Security Service) είναι η βρετανική αντικατασκοπεία.

Εξάλλου χθες Πέμπτη το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου επικαλούμενο το συμπέρασμά του ότι το περιεχόμενο και η γραμμή του ορίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικό βίντεο από τους πυροβολισμούς στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Οι δράστες άφησαν κείμενο μίσους με μηνύματα θαυμασμού για τον Χίτλερ
Οι στολές τους έφεραν ναζιστικά σύμβολα - Αφού σκότωσαν 3 άτομα, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και αυτοκτόνησαν
Σαν Ντιέγκο: Βίντεο από τους πυροβολισμούς στο τζαμί – Οι δράστες άφησαν κείμενο μίσους με μηνύματα θαυμασμού για τον Χίτλερ