Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τερέζα Μέι: Στη Downing Street με λεοπάρ παπούτσια – Τελευταία φορά ως… απλή υπουργός

Τερέζα Μέι: Στη Downing Street με λεοπάρ παπούτσια – Τελευταία φορά ως… απλή υπουργός

Το κατώφλι του Νο10 της Downing Street πέρασε σήμερα (12.07.2016) για τελευταία φορά ως υπουργός η Τερέζα Μέι. Σε 24 ώρες, θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της χώρας μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Πολλοί την έχουν πει «νέα Θάτσερ». Άλλοι «νέα Μέρκελ». Αλλά μάλλον περισσότερο ως νέα «Ιμέλντα Μάρκος» μοιάζει αλλά μόνο ως προς την αγάπη της για τα παπούτσια. Σχεδόν πάντα η (σε λίγες ώρες) νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας φοράει παπούτσια που… χτυπάνε στο μάτι.

Έτσι και σήμερα, όταν νωρίς το πρωί έφτασε στη Downing Street για το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον, εκείνο που χτύπησε περισσότερο στην εμφάνισή της ήταν οι λεοπάρ “μπαλαρίνες” που επέλεξε να φορέσει. Γιατί την υπόλοιπη εμφάνισή της, τη λες και… boring: μπλε κοστούμι, μπλε ηλεκτρίκ τοπ, γαλάζια τσάντα. Αλλά τα παπούτσια της, έκαναν τη διαφορά…

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο ποιοι θα είναι εκείνοι που θα επιλέξει για το νέο υπουργικό συμβούλιο η Τερέζα Μέι. Θα είναι ανάμεσά τους ο Μάικλ Γκοβ, ο άνθρωπος που μαχαίρωσε πισώπλατα τον Μπόρις Τζόνσον βγάζοντας τον από την κούρσα διαδοχής του Κάμερον για να καταλήξει, τελικά, κι ο ίδιος… τρίτος και καταϊδρωμένος; Θα είναι ενδεχομένως ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου;

Δύσκολα θα μείνει στο νέο υπουργικό συμβούλιο τη Άντρια Λίντσομ, η υπουργός Ενέργειας που έμεινε… φιναλίστ μαζί με την Τερέζα Μέι για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία αλλά μια μπηχτή για την άτεκνη Μέι της στοίχισε τη διεκδίκηση, έστω, της θέσης.

Η Μέι ανακηρύχθηκε επίσημα αρχηγός των Τόρις το απόγευμα της Δευτέρας (11.07.2106), λίγο μετά ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε (και μ’ ένα… τραγούδι) ότι από την Τετάρτη αναχωρεί από τη Ντάουνινγκ Στριτ και παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στην πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η παράδοση – παραλαβή θα γίνει κάποια στιγμή το απόγευμα της Τετάρτης (13.07.2016) και αφού πρώτα ο Κάμερον απαντήσει για τελευταία φορά στην ώρα του πρωθυπουργού στο βρετανικό κοινοβούλιο. Πριν, θα πρέπει να επισκεφτεί και τη βασίλισσα Ελισάβετ για να υποβάλει την παραίτησή του. Πρωθυπουργοί και πρωθυπουργοί πάνε κι έρχονται στο Μπάκιγχαμ αλλά η βασίλισσα… ακλόνητη. Θα περιμένει στη συνέχεια και η Τερέζα Μέι.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε