Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Time: Ζελένσκι και Πούτιν στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Time: Ζελένσκι και Πούτιν στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Δυο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια επικαιρότητα, κυρίως τους τελευταίους τρεις μήνες. Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ήρωας και ο δικτάτορας όπως αναφέρει ο διευθυντής του TIME, που συμπεριέλαβε τους προέδρους Ουκρανίας και Ρωσίας στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2022.

Εκτός από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της χώρας η οποία δέχθηκε την εισβολή και εκείνον που τη διέταξε, στη λίστα του TIME βρίσκεται και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βάλερι Ζαλούζνι.

«Το φάσμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ασκηθεί επιρροή δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο απ’ ό,τι σε αυτόν των #TIME100, ο οποίος περιλαμβάνει τον Πούτιν… και τον Ζελένσκι», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθυντής του Time Έντουαρντ Φέλσενταλ. «Ο δικτάτορας πίσω από έναν βάναυσο πόλεμο και ο Ουκρανός πρόεδρος, μια σπάνια ηρωική φυσιογνωμία στους διχαστικούς καιρούς μας», πρόσθεσε.

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο λαός της Ουκρανίας έχει έναν ηγέτη αντάξιο της γενναιότητας και του σθένους του», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Τα έθνη του ελεύθερου κόσμου, αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα του προέδρου Ζελένσκι, είναι πιο ενωμένα, πιο αποφασισμένα και πιο στοχοπροσηλωμένα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην πρόσφατη μνήμη», πρόσθεσε ο Αμερικανός ηγέτης.

Το Time δημοσιεύει τον κατάλογό του κάθε χρονιά από το 1999.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις