Κόσμος

Τώρα, ελέγχει τα πυρηνικά της εργοστάσια και η Μαδρίτη

Ελέγχους ασφαλείας σε όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια θα πραγματοποιήθηκε και η Ισπανία, θορυβημένη από την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση θα διερευνήσει τους κινδύνους για τα πυρηνικά εργοστάσια από σεισμούς ή πλημμύρες, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Μιγκέλ Σεμπαστιάν.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι δεν θα αναθεωρήσει την ενεργειακή της πολιτική επί του παρόντος και υποστήριξε ότι τα ισπανικά πυρηνικά εργοστάσια είναι ασφαλή.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απαιτούν το κλείσιμο του εργοστασίου στη βόρεια Γαρόνα, η λειτουργία του οποίου έπρεπε να τερματιστεί φέτος, αλλά στο οποίο επιτράπηκε η λειτουργία μέχρι το 2013.

Τα κόμματα της αριστεράς κάλεσαν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Θαπατέρο να σταματήσει σταδιακά τη λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων της Ισπανίας, όπως είχε αρχικά δεσμευτεί ότι θα πράξει.

Η Ισπανία παίρνει περίπου το 20% της ενέργειάς της από οκτώ πυρηνικά εργοστάσια.

Διαβάστε επίσης
Οι 4 πληγές της Ιαπωνίας: Ο σεισμός, το τσουνάμι, η πυρηνική απειλή και τώρα ο χιονιάς
Τρέμουν το ραδιενεργό νέφος – Μετρήσεις ραδιενέργειας σε κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου - «Απαιτούμε να γίνει άμεσα»
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο σε ένα κράτος δικαίου να στερείται η Κωνσταντινούπολη τον δήμαρχό της με την κράτησή του χωρίς δίκη ή κατηγορητήριο»
Εκρέμ Ιμάμογλου