Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τρελός από ζήλεια ο Κένεντι! “Μην αφήσετε την Τζάκι να πλησιάσει τον Ωνάση”

Τρελός από ζήλεια ο Κένεντι! “Μην αφήσετε την Τζάκι να πλησιάσει τον Ωνάση”

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Clint Hill. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι του είχε δώσει εντολή να φροντίσει πως δεν θα συναντηθεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ελλάδα το 1961.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε καλέσει στο Οβάλ Γραφείο τον Clint Hill και μπροστά στον αδερφό του Μπόμπι του έδωσε την εντολή να μην πλησιάσει η Τζάκι Κένεντι τον Έλληνα γυναικοκατακτητή Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Κένεντι φοβόταν πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε βάλει στο μάτι την Πρώτη Κυρία και πως θα προσπαθούσε να κοιμηθεί μαζί της.

Στο βιβλίο του ο Clint Hill αποκαλύπτει πως δύο χρόνια αργότερα ο Κένεντι επέτρεψε στη σύζυγό του να περάσει χρόνο με τον Αριστοτέλη Ωνάση στο γιοτ του στη Μεσόγειο για να ξεπεράσει τον πόνο της για την απώλεια του γιου τους Patrick. Ήξερε πως ο Ωνάσης είναι οπορτουνιστής, αλλά ανησυχούσε για τη σύζυγό του και την άφησε να φύγει, οδηγώντας την στην αγκαλιά του Αριστοτέλη Ωνάση.

Δίνει μάλιστα λεπτομέρειες για τον δεσμό ανάμεσα στην Τζάκι και τον Ωνάση και πώς ο Τζον Κένεντι προσπάθησε να τον σταματήσει. Οι δυο εραστές είχαν γνωριστεί πρώτη φορά το 1958 στο γιοτ του κατά τη διάρκεια συνάντησης του Τζον Κένεντι με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ενώ οι δύο άντρες μιλούσαν, ο Ωνάσης έδειξε στην Τζάκι το γιοτ και τότε άρχισε να γεννιέται το ειδύλλιο.

Λίγα χρόνια αργότερα και κατά την πρώτη περιοδεία του Τζον Κένεντι στην Ευρώπη, η Τζάκι έκανε μόνη της μια στάση στην Ελλάδα το 1961. Εκείνη την εποχή ο Ωνάσης δεν είχε μόνο τη φήμη του playboy, αλλά είχε κατηγορηθεί για απάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

“Ό,τι και αν κάνετε στην Ελλάδα, μην αφήσεις την Τζάκι να συναντηθεί με τον Ωνάση”, ήταν η εντολή που του έδωσε κοιτώντας τον αδερφό του. “Τότε δεν είχα ιδέα γιατί το κάνει τόσο θέμα. Απλά του απάντησα “ναι, κύριε πρόεδρε”. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, ο Clint Hill ανησυχούσε για το ταξίδι επειδή είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Επισκέφθηκε κάποια ιστορικά μνημεία και πέρασε τις διακοπές της σε μια ιδιωτική βίλα στο Καβούρι, με τον Clint Hill να την κρατά μακριά από τον Ωνάση.

Αυτή η πλευρά του Τζον Κένεντι έγινε ακόμα πιο εμφανής το 1962, όταν η σύζυγός του σχεδίαζε ένα ταξίδι στην ακτή Αμάλφι στην Ιταλία. Είχε καλέσει και πάλι τον Clint Hill για να του δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. “Δεν θέλω να δω φωτογραφίες της σε γεύματα. Κάνε ό,τι μπορείς για να της το υπενθυμίσεις. Πάνω από όλα δεν θέλω φωτογραφίες της σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης”.

Ήταν ο θάνατος του Patrick Kennedy τον Αύγουστο του 1963 που έφερε την Τζάκι ξανά πίσω στον Ωνάκη. Η Τζάκι περνούσε πολύ δύσκολα την απώλεια του γιου τους και βυθιζόταν όλο και περισσότερο στην κατάθλιψη. Η αδερφή της Lee Radziwill προσπαθούσε να την πείσει να δεχτεί την πρόταση του Ωνάση για διακοπές με το γιοτ του στη Μεσόγειο προκειμένου να προσπαθήσει να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Ανησυχώντας για την υγεία της, ο Τζον Κένεντι επέτρεψε το ταξίδι.

Οι φωτογραφίες από το ταξίδι έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η Τζάκι επισκέφθηκε με τον Ωνάση το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και κρατιόντουσαν χέρι χέρι στη Σμύρνη, ενώ κατέληξαν στον Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Όταν επέστρεψε στην Αμερική, η Τζάκι ήταν μια διαφορετική γυναίκα. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν και μετά τον θάνατό του η Τζάκι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Πηγή: Dailymail

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε