Κόσμος

Twitter: Fake λογαριασμοί Αφροαμερικανών που… “υποστηρίζουν” Τραμπ! Τι αποκάλυψε έρευνα

Το Twitter μπλόκαρε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποτίθεται υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και οι οποίοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες.

“Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν”, δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Clemson που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στα social media, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς.

“Είμαι μαύρος και ψηφίζω Τραμπ”

“Ναι ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δεν με νοιάζει!!”, είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.

Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί “χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους”, επεσήμανε ο Λίνβιλ.

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.

πηγη: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας