Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Unfair από την Παλαιστινιακή Αρχή: Έκανε λόγο για «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου»

Unfair από την Παλαιστινιακή Αρχή: Έκανε λόγο για «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο και όχι μόνο το φάουλ της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία με αφορμή την απόφαση της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος εξέδωσε ανακοίνωση  και θυμίζοντας ποιες χώρες έχουν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, έκανε λόγο για «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

«Οκτώ χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία», ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Όλο το απόσπασμα από την Παλαιστινιακή Αρχή:
«Η Προεδρία προέτρεψε τις χώρες του κόσμου, ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης, να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας και τις γραμμές του 1967, και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, οι οποίες επέλεξαν τον δρόμο της υποστήριξης της επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας και την εδραίωση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Η ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν η Τουρκία και το ψευδοκράτος. Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων WAFA διόρθωσε το φάουλ αφού πλέον στην ενημερωμένη ανακοίνωση χρησιμοποιείται η λέξη «Κύπρος» και όχι «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις