Κόσμος

Unicef: Έστειλαν εμβόλια σε φτωχές χώρες λίγο πριν λήξουν – Καταστράφηκαν πάνω από 100 εκατ. δόσεις

Αξιωματούχος της Unicef σημείωσε πως φτωχότερες χώρες του κόσμου αναγκάστηκαν να καταστρέψουν πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού γιατί θα έληγαν σύντομα. Πρόκειται για εμβόλια που δόθηκαν στις τρίτες χώρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος COVAX.

“Πάνω από 100 εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού απορρίφθηκαν μόνο μέσα στον Δεκέμβριο”, είπε η Ετλίβα Λαντιγί, η διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ μιλώντας προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως η ίδια διευκρίνισε, ο κυριότερος λόγος της απόρριψής τους ήταν ότι οι προμήθειες αυτές είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Οι φτωχότερες χώρες έχουν επίσης υποχρεωθεί να καθυστερήσουν τις παραλαβές επειδή δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις φύλαξης, περιλαμβανομένης της έλλειψης ψυγείων για τη φύλαξη των εμβολίων, σημείωσε η ίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι